Een pagina bewerken in Fiery JobMaster

Met Fiery JobMaster kunt u pagina's van een taak bewerken voor afwerking door ze te roteren, delen te maskeren en ze bij te snijden. U kunt wijzigingen opgeven op basis van het afwerkformaat van het bijsnij- of snijkader.

1. Klik met de rechtermuisknop op een in de wachtrij geplaatste/geblokkeerde taak in Command WorkStation en kies JobMaster.
  2. Selecteer de pagina’s die u wilt bewerken in het deelvenster Paginaweergave en kies Acties > Pagina bewerken. In het venster Pagina bewerken worden links en boven in het venster meetmarkeringen weergegeven.
  3. Geef de instellingen op.
    • Pannen: hiermee verplaatst u de PDF-pagina in het voorbeeldvenster.

• Masker: hiermee maskeert u een of meer gebieden van de pagina. Klik en teken het gebied dat moet worden gemaskeerd. Dezelfde gemaskeerde gebieden worden op alle geselecteerde pagina's toegepast voordat u het venster Pagina bewerken opent. Eerdere maskeringen op een van deze pagina's worden overschreven.

• In- en uitzoomen: hiermee zoomt u in. Als u wilt uitzoomen, klikt u op het pictogram Aanpassen aan afbeelding.

• Roteren: hiermee draait u de pagina in stappen van 90 graden.

• Met Modus - Marge kunt u het bestaande bijsnij- of snijkader aanpassen. Door een marge toe te passen, kunt u bepalen hoeveel kleiner (of groter) het nieuwe bijsnij-/snijkader moet zijn dan het oorspronkelijke kader. Met Formaat en verschuiving kunt u een geheel nieuw formaat voor het bijsnij-/snijkader definiëren en het nieuwe bijsnij-/snijformaat direct toepassen op de bestaande inhoud. Als u Modus - Marge of Modus - Formaat en verschuiving selecteert en vervolgens Bijsnijkader inschakelt, kunt u de instelling voor Vooraf gedefinieerd bijsnijformaat wijzigen. De standaardinstelling voor Modus is Paginaverschuiving.

• Bijsnijkader, Snijkader: klik op de bijbehorende knop als u een van deze kaders wilt bewerken. Deze opties zijn alleen beschikbaar wanneer Marge of Formaat en verschuiving is geselecteerd.

4. Kies een van de volgende mogelijkheden:
    • Klik op OK om de instellingen op te slaan.
    • Klik op Terugstellen om de oorspronkelijke instellingen te herstellen.
    • Klik op Annuleren om af te sluiten.
Raadpleeg Workflow van Pagina bewerken voor meer informatie over de instellingen.