Fiery JobFlow Help v2.5

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Hoofdvariabelen gebruiken

Master Variables zijn configuratiebestanden waarmee gebruikers de standaardinstellingen van een module kunnen vervangen en bijwerken, afhankelijk van de vereisten van de taak.

Wanneer u workflows maakt, kunt u modules selecteren en binnen elke module instellingen opgeven. Taken die naar de workflow worden verzonden, worden verwerkt met deze standaardinstellingen. Met Master Variables kunt u de standaardinstellingen van een module overschrijven en bijwerken zodat de module per taak in plaats van per workflow kan worden ingesteld.

Master Variables kan worden gedefinieerd in de modules Correct, Connect, Preflight en Uitvoer. Als bij een taak een vanMaster Variables deze modules wordt gebruikt, kunt u de in deze modules gebruiken om de standaardinstellingen bij te werken.

Master Variables zijn beschikbaar in de volgende module-instellingen:
  • Correct: Smart-actielijsten

• Connect: Connect Packages

• Preflight: Aangepaste Smart PDF Profiles

• Uitvoer: Taakeigenschappen

Als u de standaardinstellingen wilt vervangen met behulp van Master Variables, moet u de module Connect toevoegen boven de modules Correct, Connect, Preflight of Uitvoer. Wanneer u de module Connect hebt toegevoegd, maakt deze een bewerkbaar bestand met JSON (JavaScript Object Notation) dat door de volgende module in de workflow wordt gebruikt. Om het JSON-bestand effectief gebruik te laten maken van de Master Variables, is het volgende van toepassing:
  • Het moet een geldig JSON-bestand zijn. Bij een ongeldig JSON-bestand mislukt de taak.
  • De volgende naam moet worden toegekend aan het het JSON-bestand: 'params_NextModuleID.json'. De juiste ID wordt geleverd door Fiery JobFlow als een scriptargument.
  • Het bestand moet de Master Variables bevatten die u wilt overschrijven.

Voor informatie over het aanmaken van Master Variables gaat u naar http://www.efi.com/Fiery JobFlow/Connect Cookbook.

1. Klik in het tabblad Workflows van de Fiery JobFlow workspace op de naam van de workflow waarvan u de module-instellingen wilt overschrijven. De workflow opent met een lijst van modules.
  2. Als de workflow de module Correct, Preflight, Connect, of Uitvoer bevat, klikt u op het plusteken van de bovenstaande module en voegt u de module Connect toe. De module Connect maakt een JSON-bestand aan en slaat dit op een vooraf ingestelde locatie op.
  3. Open het bestand en werk de instellingen volgens de vereisten van de taak bij.
    Opmerking: Als u waarden invoert die niet binnen het ondersteunde bereik van de instelling vallen, zal de taak mislukken wanneer deze wordt verwerkt.
  4. Verzend de taak naar de workflow. De taak wordt verwerkt met de bijgewerkte instellingen. De bijgewerkte waarden en het pictogram Master Variables worden weergegeven naast de instelling die is bijgewerkt.
Opmerking: Fiery XF ondersteunt Master Variables niet.