Fiery JobFlow Help v2.5

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Info over modules

Elke workflow die u in Fiery JobFlow maakt, bestaat uit een serie modules waarmee specifieke acties op taakbestanden worden uitgevoerd. U kunt meerdere workflows maken voor verschillende soorten taken, elk bestaande uit een verschillende groep modules.

De volgende modules zijn beschikbaar in Fiery JobFlow:

Invoerbronnen: deze module wordt gebruikt als invoerbron voor de workflow. U kunt bestanden uit verschillende locaties importeren: SMB, FTP of sFTP, een Dropbox-account of een SmartFolder die is ingesteld op de Fiery JobFlow-server. U kunt ook slepen-en-neerzetten gebruiken om één taak, meerdere bestanden of een archief (een .zip-bestand) vanaf het bureaublad van uw computer naar de workflownaam in het browservenster te verzenden.

Converteren: hiermee kunt u verschillende bestandstypen verwerken en converteren naar Adobe PDF-bestanden. De volgende soorten bestandstypen worden ondersteund:

• BMP
  • GIF
  • Microsoft Excel
  • MJM
  • SVG
  • DCM
  • HEIC
  • Microsoft PowerPoint
  • PCX
  • TIF
  • DNG
  • JPG
  • Microsoft Publisher
  • PNG
  • TIFF
  • FAX
  • JPEG
  • Microsoft Word
  • PSD
Opmerking: Als de taak een niet PDF-afhankelijke workflow vereist, hebt u de optie om de module Converteren te verwijderen en hebt u de taak in een indeling voor niet-PDF.
Opmerking: Het bestandstype MJM (JDF Mime) wordt ondersteund op Fiery servers, Fiery Central-servers en Fiery XF-servers waarop de optie Fiery JDF is ingeschakeld.

Verzamelen: hiermee kunt u criteria opgeven voor het verzamelen van taken. Nadat aan de opgegeven criteria is voldaan, worden de verzamelde taken vrijgegeven aan de overige modules in de workflow.

Fiery Preflight: een taak wordt met behulp van een Fiery Preflight-voorkeuze gecontroleerd op fouten voorafgaand aan afdrukken. Fiery JobFlow detecteert en vermeldt alle Preflight-voorkeuzen die beschikbaar zijn op de Fiery server die is aangewezen als uitvoerapparaat. Als er geen voorkeuzen zijn geconfigureerd, wordt de standaardvoorkeuze weergegeven.

Beeldverbetering: deze module biedt geautomatiseerde afbeeldingscorrectie van afbeeldingen in PDF-documenten. Selecteer een van de voorkeuzen in Image Enhance Visual Editor in Command WorkStation , dat is geïnstalleerd op de Fiery JobFlow-server.

Impose: hiermee kunt u verschillende inslagsjablonen toepassen op een taak. Command WorkStation v 5.5 of hoger moet op dezelfde computer zijn geïnstalleerd als Fiery JobFlow als u Fiery Impose-sjablonen wilt gebruiken. U dient een geactiveerde Fiery Impose-licentie te hebben om de standaard en aangepaste inslagsjablonen in workflows te kunnen gebruiken.

Approve: hiermee kunnen gebruikers externe en interne reviewers toewijzen om een taak goed te keuren. Alle reviewers ontvangen dan een e-mailmelding met een koppeling zodat ze de taak kunnen controleren en het Preflight-rapport kunnen bekijken. Als ze dat hebben gedaan, kunnen ze de taak goedkeuren of afkeuren. Het goedkeuringsproces verloopt voor interne en externe reviewers op dezelfde manier. Het enige verschil is dat interne Fiery JobFlow-reviewers een rechtstreekse koppeling ontvangen om de taak op de Fiery JobFlow-server te openen en dat externe reviewers een koppeling ontvangen die toegang biedt tot een Dropbox-locatie. Alleen gebruikers met beheerdersrechten kunnen taken goedkeuren vanuit Fiery JobFlow. Ze kunnen dit doen door in het gedeelte Taken die wachten op goedkeuring op het tabblad Taken te klikken op het pictogram Approve.

Correct: hiermee kunt u Enfocus PitStop-acties toepassen op een inkomende taak. Acties die aan een workflow zijn toegevoegd, worden gebruikt om automatisch wijzigingen toe te passen op het bestand, zoals paginanummers toevoegen, kleuren converteren of de resolutie van afbeeldingen aanpassen. U kunt een actie kiezen uit de lijst met standaardacties of in Enfocus PitStop Pro gemaakte variabelensets toepassen op Smart-actielijsten.

Connect: deze optie geeft u de mogelijkheid om verbinding te maken met toepassingen van anderen via Connect-pakketten scripting of Hot Folders. Voer een van de volgende handelingen uit:
  • Systeemeigen taken converteren naar een indeling die door Fiery JobFlow wordt ondersteund. U kunt dit doen door de module Connect aan de workflow toe te voegen, onmiddellijk na Input, maar voor Convert. Afhankelijk van de vereisten van de taak kunt u meerdere instanties van de module Verbinden toevoegen met verschillende instellingen en parameters.
  • Pdf-taken aanpassen als normale stap in een workflow. U kunt dit doen door de module Connect toe te voegen op een willekeurige plaats binnen een workflow.
Opmerking: De overdrachtmappen die worden gebruikt door de module Connect zijn geen Fiery Hot Folders.

Preflight: hiermee kunt u een inkomende taak inspecteren op basis van PDF-profielen van Enfocus PitStop Met Preflight wordt gecontroleerd of een PDF-bestand voldoet aan een set met standaarden zoals gedefinieerd in het gebruikte PDF-profiel van PitStop. U kunt van elk Preflight-profiel een beschrijving bekijken door de profielnaam te selecteren in het menu Profielen. U kunt een standaard Preflight-profiel selecteren of in Enfocus PitStop Pro gemaakte variabelensets toepassen op Smart Preflight-profielen.

Uitvoer: hiermee kunt u kiezen uit de Fiery server, Fiery XF, Fiery Central-printergroep die tijdens de installatie is geselecteerd, een Dropbox-account of een SMB- of (s)FTP-locatie. Voor de geselecteerde Fiery server or Fiery Central-printergroep kunt u een keuze maken uit de weergegeven lijst met voorkeuzen. Dit zijn de servervoorkeuzen in de geselecteerde Fiery server or Fiery Central-printergroep.

De beheerder kan module-instellingen opgeven/configureren. Raadpleeg Module-instellingen.