Watermerken maken, bewerken en verwijderen

U kunt watermerken maken, bewerken en verwijderen. U kunt de eigenschappen van het watermerk instellen.

In het voorbeeldvak toont een miniatuurweergave van de pagina bij benadering de tekst, hoek en positie van het watermerk ten opzichte van het midden.

Het voorbeeld toont alleen de huidige tekst en geen meervoudige lettertypen. Het voorbeeld wordt niet gewijzigd bij elke lettertypeselectie en toont alleen de lettertypen die worden ondersteund door uw besturingssysteem, niet de lettertypen die op de Fiery server zijn geïnstalleerd.

1. Open het tabblad Fiery-afdrukken. (Zie Het tabblad Fiery-afdrukken openen.)
  2. Klik op het pictogram Stempel.
  3. Kies een van de volgende mogelijkheden:
    • Als u een eigen watermerk wilt maken, klikt u op Nieuw.

• Als u een standaardwatermerk wilt wijzigen, selecteert u dit in de vervolgkeuzelijst en klikt u op Bewerken.

• Als u een watermerk uit de lijst wilt verwijderen, selecteert u dit in de vervolgkeuzelijst, klikt u op Verwijderen en vervolgens op Ja.

4. Als u een nieuw watermerk wilt maken of een bestaand watermerk wilt bewerken, gaat u als volgt te werk:
    • Geef de tekst, het lettertype en de grootte op. (De tekststijl is onderdeel van de lettertypeselectie.)

• Geef in het gebied Hoek de hoek van het watermerk op door het aantal graden in te voeren waarmee u het wilt draaien of door een hoek van het watermerk te slepen.

• Geef in het gebied Positie de positie van het watermerk ten opzichte van het midden van de pagina op. U kunt het watermerk automatisch centreren, of waarden opgeven voor de horizontale en verticale positie van het midden van het watermerk ten opzichte van het midden van de pagina. (U kunt het midden van het watermerk ook slepen.)

• Stel de kleur of de grijswaarde in voor het watermerk.

Voor kleurenprinters voert u waarden in het gebied Kleur in. Voor zwart-witprinters voert u waarden voor een grijspercentage in het gebied Donkerheid in.