Opties die op een printer zijn geïnstalleerd wijzigen met Fiery Driver

U moet Fiery Driver gebruiken om de geïnstalleerde opties op de printer te bewerken.

Opmerking: U moet Tweerichtingscommunicatie (het selectievakje) handmatig uitschakelen om geïnstalleerde opties te configureren.
Opmerking: De functie Gebruikersaccountbeheer is beschikbaar op Windows-besturingssystemen ondersteund door de Fiery server. U moet zich aanmelden als beheerder om de installeerbare opties toe te voegen of te wijzigen nadat het printerstuurprogramma is geïnstalleerd.
  1. Open de map waarin geïnstalleerde printers worden vermeld. (Zie Open de lijst met geïnstalleerde printers.)
  2. Voor Windows-computers met Gebruikersaccountbeheer klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van de Fiery server, selecteert u Als administrator uitvoeren en vervolgens Eigenschappen van printer of Eigenschappen.

Het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer wordt geopend.

Selecteer de Gebruiker met beheerdersrechten, typ het wachtwoord en klik vervolgens op OK.

3. Klik met de rechtermuisknop op het gewenste printerpictogram en klik op Eigenschappen van printer of Eigenschappen.
  4. Klik op het tabblad Accessoires (of Configuratie of Installeerbare opties) om na te gaan of de optie die u wilt gebruiken beschikbaar is.
  5. Als u de geïnstalleerde opties bij de printer zelf wilt opvragen, selecteert u Tweerichtingscommunicatie, voert u het IP-adres of de DNS-naam in van de Fiery server die met de printer is verbonden en vervolgens klikt u op Bijwerken.
  6. Als u geïnstalleerde opties handmatig wilt configureren, selecteert u een optie in de lijst Beschikbare opties en klikt u vervolgens op Toevoegen. Als u wilt terugkeren naar de standaardinstellingen voor geïnstalleerde opties, klikt u op Standaardinstellingen.
    Opmerking: Controleer of de optie inderdaad op de printer is geïnstalleerd.
  7. Als u het stuurprogramma automatisch wilt bijwerken telkens wanneer u dit opent, selecteert u Fiery Driver bijwerken bij openen.

Zo voorkomt u conflicten tussen de geselecteerde instellingen wanneer een of meer van de geïnstalleerde opties zijn gewijzigd of niet beschikbaar zijn.

8. Als u een kennisgeving via e-mail wilt ontvangen van fouten die tijdens het afdrukken zijn opgetreden, selecteert u Melding via e-mail inschakelen en typt u het e-mailadres waarnaar de kennisgeving moet worden verzonden.

Melding via e-mail inschakelen wordt alleen weergegeven als de e-mailservice is ingeschakeld bij de instellingen op de Fiery server. (Raadpleeg het onderdeel Configuratie en instellingenin het pakket met gebruikersdocumentatie.)

9. Klik op Toepassen en klik vervolgens op OK.

U moet op OK klikken, zodat het printerstuurprogramma de juiste installeerbare opties weergeeft.

Opmerking: De Installeerbare opties worden niet correct weergegeven als u het dialoogvenster sluit door op de knop Annuleren of Sluiten te klikken.