Fiery Impose Plus v1.0

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Automatische paginarotatie voor ingeslagen taken met verschillende afdrukstanden

Met de automatische functie voor paginarotatie kunt u eenvoudig een boekje maken, of een andere afgewerkte taak, op basis van een combinatie van liggende en staande pagina's. U kunt het boekje eenvoudig ordenen zodat de afdrukstand van alle pagina's overeenkomt en er geen pagina-inhoud wordt afgekapt.

Deze functie werkt met de workflows Normaal, Combineren en Boekje met door de gebruiker gedefinieerde afwerkformaten of afwerkformaten op basis van het snijkader. De functie werkt niet met VDP-workflows of aangepaste rotatie.

1. Open een taak met gemengde afdrukstand in Fiery Impose Plus.
  2. Maak in het deelvenster Fiery Impose Plus Instellingen een boekje door Boekje (met de standaardwaarden Door de rug geniet en Links) te selecteren en Afwerkformaat in te stellen op Door gebruiker gedefinieerd.
  3. Selecteer het velformaat.
  4. Selecteer naast Automatische paginarotatie de richting voor automatische rotatie: 90 graden rechtsom of 90 graden linksom.
  5. Onder Schaal selecteert u Afwerkformaat verhoudingsgewijs passend maken.
  6. Klik boven in het deelvenster Instellingen naast Sjabloon op het pictogram voor opslaan. Kies een naam voor de sjabloon en klik op OK.
  7. Sluit de taak zonder deze op slaan.
  8. Open vervolgens Hot Folders en klik op Nieuw om een nieuwe overdrachtmap te maken.
  9. Typ in het venster Instellingen voor overdrachtmappen dat wordt weergegeven een naam voor de overdrachtmap. Klik op Selecteren en vervolgens op Verbinden om verbinding te maken met een Fiery server.
  10. Selecteer bij Taakactie de optie Verwerken en blokkeren.
  11. Klik bij Taakeigenschappen op Definiëren.
  12. Selecteer in het venster Taakeigenschappen de opties Opmaak > Impose, kies onder Sjablonen de sjabloon die u in stap 5 hebt gemaakt en klik vervolgens op OK.
  13. Klik in het venster Instellingen voor overdrachtmappen op OK.

De overdrachtmap wordt gemaakt op het bureaublad.

14. Sleep op het bureaublad de taak met gemengde afdrukstanden naar de overdrachtmap.
  15. Ga terug naar de Fiery server. Als het goed is, wordt de taak hier weergegeven en verwerkt.