Registratietekens en barcode instellen in Fiery Impose

De ingeslagen opmaak kan een registratieteken en/of een barcode bevatten. Met deze opties kunt u instellen dat verschuiving automatisch wordt gecompenseerd en de machine-instellingen voor de afzonderlijke Duplo-afwerkeenheid automatisch worden geconfigureerd.

De positie van een registratieteken bepaalt de invoerrand van het vel. Bij de Duplo-afwerkeenheid moet het teken zich rechts van de invoerrand van het bovenoppervlak van het vel bevinden.

1. In Windows selecteert u Fiery Impose > Bewerken > Voorkeuren > Afwerkeenheden. In macOS bevinden de voorkeuren zich onder het menu Fiery Command WorkStation binnen het venster Fiery Impose of Fiery JobMaster.
  2. Klik op het tabblad Afwerkeenheden op een van de volgende opties in het veld Apparaat selecteren:
    • Duplo DC-646 (2-cijferige barcode)

• Duplo DC-646 (3-cijferige barcode)

• Aangepast

• [Apparaatprofielnaam door gebruiker ingesteld]

3. Selecteer in het deelvenster Instellingen van Fiery Impose de optie Definiëren in de lijst Markeringen. Het dialoogvenster Markeringen wordt geopend.
  4. Klik in het dialoogvenster Markeringen op het tabblad Registratieteken en barcode.
  5. Klik op een van de volgende opties in het veld Afdrukken:
    • Niet afdrukken, de standaardinstelling

• Alleen registratieteken

• Alleen barcode

• Registratieteken en barcode

De opties in deze vervolgkeuzelijst worden weergegeven of verborgen op basis van de mogelijkheden van het apparaat.
  6. Als u Alleen registratieteken instelt, geeft u ook de volgende instellingen op:
    • Positie: de plaats van de registratieteken op het vel.

• Lengte van markering en Breedte van markering – de mogelijke lengte is 5 tot 10 mm. De mogelijke breedte is 0,4 tot 1,6 mm.

• Verschuiving van teken: verticale en horizontale verschuiving voor de positie van het teken. De standaard voor zowel de invoerzijde als de rechterzijde is 5 mm. Het mogelijke bereik is 3 tot 15 mm voor elk.

• Verschuiving van opmaak: hier kunt u opgeven hoe ver de opmaak van de invoerrand van het vel moet worden verschoven om plaats te maken voor het registratieteken en de barcode. Het instelbereik is 0 tot 30 mm.

7. Als u Alleen barcode instelt, geeft u ook de volgende instellingen op:
    • Positie: locatie van de barcode op het vel.

• De waarden voor Tekst barcode en Type barcode variëren afhankelijk van het apparaat dat is geselecteerd in Bewerken > Voorkeuren > Afwerkeenheden > Apparaat selecteren.

• Als u Duplo DC-646 (2-cijferige barcode) instelt in Bewerken > Voorkeuren > Afwerkeenheden > Apparaat selecteren, stelt u het volgende in:
        • Type barcode: standaard is code 39
        • Tekst barcode: een 2-cijferig getal van 01 tot 80
      • Als u Duplo DC-646 (3-cijferige barcode) instelt in Bewerken > Voorkeuren > Afwerkeenheden > Apparaat selecteren, stelt u het volgende in:
        • Type barcode: standaard is code 39
        • Barcode Text: een 3-cijferige code tot 250
      • Als u Aangepast instelt in Bewerken > Voorkeuren > Afwerkeenheden > Apparaat selecteren, stelt u het volgende in:
        • Type barcode: code 39 of code 128
        • Tekst barcode: ondersteunt een combinatie van alfanumerieke tekens en speciale tekens. De toegestane speciale tekens zijn '-', '. ', ' $ ', '/', ' + ', '% ' en ' [Spatie] '.
      • Als u een [door gebruiker geïnstalleerde profielnaam] selecteert in Bewerken > Voorkeuren > Afwerkeenheden > Apparaat selecteren moeten de waarden voor Type barcode en Tekst barcode worden ingesteld volgens de specificatie van het apparaat dat door de fabrikant van het apparaat wordt geleverd.
    • Tekst afdrukken: hiermee drukt u de numerieke weergave van de barcode af op het vel.

• Verschuiving van teken: verticale en horizontale verschuiving voor de barcodepositie. De standaard voor invoerrand is 5 mm en het bereik is 3 tot 15 mm. De standaard voor rechterrand is 25 mm en het bereik is 25 mm tot 42 mm.

• Verschuiving van opmaak: hier kunt u opgeven hoe ver de opmaak van de invoerrand van het vel moet worden verschoven om plaats te maken voor het registratieteken en de barcode. Het instelbereik is 0 tot 30 mm.

8. Als u Registratieteken en barcode hebt geselecteerd, moet u de instellingen in het deelvenster Registratie opgeven zoals beschreven in 6 en 7.

De instellingen gelden zowel voor het registratieteken als voor de barcode. Geef in het deelvenster Barcode de tekst op en geef aan of deze moet worden afgedrukt.

9. Selecteer desgewenst Tekens alleen op voorzijde afdrukken.