Een ingeslagen taak opslaan

U kunt een ingeslagen taak als normale ingeslagen taak of PDF-taak met één laag op de Fiery-server of op de lokale schijf opslaan.

Door een taak als PDF-taak met één laag op te slaan, kunt u de taak of het bestand afdrukken op verschillende printers die mogelijk geen processorfunctionaliteit voor ingeslagen taken hebben. De PDF-taak met één laag kan eenvoudig naar klanten worden verzonden voor externe controle op katernniveau.

Raadpleeg Snijlijnen instellen.

Opmerking: In Impose kan een VDP-inslagtaak niet in de Adobe PDF-indeling worden opgeslagen.

Een taak opslaan als normale ingeslagen taak

Wanneer u een taak opslaat als een normale ingeslagen taak, slaat u de taak met de extensie DBP op de Fiery-server op met het taakticket. U kunt de taak vervolgens weer openen en wijzigingen aanbrengen.

1. Kies Opslaan in het menu Bestand.
  2. Geef bij Waar een locatie op de Fiery-server op. Zorg ervoor dat bij Opmaak het selectievakje Met één laag is uitgeschakeld.

Een taak opslaan als PDF met één laag

Wanneer u een taak opslaat als PDF-taak met één laag, kunt u de taak weer op de Fiery-server of een lokale schijf opslaan en de ingeslagen PDF-taak archiveren zodat u deze later opnieuw kunt afdrukken.

Belangrijk: Wanneer u een taak opslaat als een PDF met één laag, kunt u de taak een nieuwe bestandsnaam geven om te voorkomen dat u het oorspronkelijke PDF-bestand overschrijft.

In Fiery Impose bevat een PDF met één laag geen tabbladen en blanco vellen, maar wel impliciete blanco pagina's. Wanneer u een taak opslaat, wordt onthouden waar u deze hebt opgeslagen en of u de taak hebt opgeslagen als een PDF-taak met één laag.

1. Kies Opslaan in het menu Bestand.
  2. Typ de bestandsnaam naast Opslaan als.
  3. Kies bij Waar de opslaglocatie voor het bestand.
  4. Desgewenst klikt u naast de bestandsnaam op Instellingen. Stel een van de volgende opties in voor Roteren en Beveiliging.
    • Roteren: voor de voorzijde en achterzijde van het katern

• Beveiliging: voor Adobe PDF

5. Klik op OK.