Schaalinstellingen in Fiery Impose

Met de instellingen van Schaal kunt u de pagina met een opgegeven waarde vergroten of verkleinen.

Bij de gebruiksdoelen Samengesteld en Normaal worden instellingen van Schaal op alle pagina's in de taak toegepast. Bij de gebruiksdoelen Boekje en Combineren kunt u schaling op specifieke segmenten van vellen toepassen. Het aantal segmenten op een vel is afhankelijk van de waarden voor Rij en Kolom. De segmentgrootte is gelijk aan het maximale bedrukbare gebied van het gedeeld door het aantal segmenten.

De workflow Door gebruiker gedefinieerd biedt meer schaalopties dan de workflow Op basis van bijsnijkader.

Met de optie Niet-afdrukbaar gebied gebruiken worden de volledige fysieke afmetingen van het geselecteerde vel gebruikt voor de inslag van de afdruktaak. Deze optie is handig om aangepaste sjablonen te maken die u met diverse afdrukapparaten kunt gebruiken. Als deze optie niet geselecteerd is, bepaalt Fiery Impose de positie en de schaalfactor van de ingeslagen taak op basis van het bedrukbare gebied van het uiteindelijk bedrukte vel, afhankelijk van de printer. Deze beperking kan verhinderen dat een aangepaste sjabloon met een andere printer wordt gebruikt.

Opmerking: Er is een wisselwerking tussen de instellingen voor Rijen en kolommen en Schaal. Als u een waarde kiest waardoor de bedrukking de rand van het vel overschrijdt, geeft Fiery Impose een visuele waarschuwing.