FieryMeasure Help

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Meten met de MYIRO-1

U kunt kleurvlakken op een pagina meten met de Konica Minolta MYIRO-1-spectrodensitometer.

• Sluit de MYIRO-1 aan op uw computer en schakel deze in.
  • Raadpleeg de begeleidende documentatie bij het MYIRO-1-meetinstrument voor meer informatie over het instrument en het instellen van een wifiverbinding.
Opmerking: U moet de kleurvlakmeting starten binnen twee seconden nadat het ledlampje wit wordt op de MYIRO-1, anders kan er een fout optreden.

Wanneer u de MYIRO-1 als meetmethode selecteert, kunt u de volgende instrumentinstellingen opgeven.

Meetmodus: selecteer het gewenste type meting. U kunt elke strip meten in één stap.

• M0 - standaardverlichting (gloeilamp), geen UV-filter
  • M1 - aanvullende verlichting (D50), geen UV-filter
  • M2 - standaardverlichting (gloeilamp), UV-filter (of UV-blokkering)
Opmerking: M0, M1 en M2 zijn standaard meetomstandigheden zoals omschreven in ISO 13655.

U kunt de vlakgrootte instellen op een van de beschikbare grootten: Normaal (standaardinstelling), Gemiddeld en Groot. De meetmethode is gelijk voor alle vlakken, ongeacht de vlakgrootte.

Wanneer u met succes een pagina hebt gemeten, kunt u de metingen controleren. Als een meting niet is zoals verwacht, kunt u de strip opnieuw meten.

1. Leg de vlakpagina op een vlakke, egale ondergrond.

Voor nauwkeuriger meten plaatst u meerdere vellen normaal wit papier onder de pagina.

2. Plaats de stripgeleider op de eerste rij en plaats de MYIRO-1 op de stripgeleider.

Voor hulp bij het plaatsen van het instrument, klikt u op Laat zien hoe.

3. Wanneer op het scherm wordt aangegeven dat de MYIRO-1 aan het meten is, plaatst u de punt van de meetopening op het instrument boven de witte ruimte aan een van de uiteinden van de strip die op het scherm wordt opgegeven.
  4. Houd de knop aan de zijkant van de MYIRO-1 ingedrukt en schuif het instrument langzaam en gelijkmatig langs de strip met vlakken.
  5. Laat de knop los als de MYIRO-1 de witte ruimte aan het einde bereikt.
  6. Nadat u met succes één strip met vlakken hebt gemeten, verplaatst u de stripgeleider en de MYIRO-1 naar de volgende strip die op het scherm wordt opgegeven.
  7. Ga op dezelfde wijze door met het meten van de resterende strips totdat u alle vlakken op de pagina hebt gemeten.
  8. Ga op dezelfde wijze door met het meten van de resterende vlakpagina's (indien aanwezig) totdat u alle vlakpagina's hebt gemeten.
  9. Nadat u de laatste pagina hebt gemeten, klikt u op Volgende.