FieryMeasure Help

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Meten met de i1iO3+

U kunt kleurvlakken op een pagina meten met de X-Rite i1iO3+-spectrofotometer (groot diafragma, 8 mm). Het ondersteunt transparante en textielmaterialen.

Wanneer u de i1iO3+ als meetmethode selecteert, kunt u de volgende instrumentinstellingen opgeven:

• Meetmodus: selecteer het gewenste type meting. U kunt elke strip meten in één stap.

• M0: één stap, inclusief UV
    • M1: één stap, inclusief D50 UV
    • M2: één stap, UV uitgesneden
    • M3: één stap, alleen polarisatiefilter toegepast
      Opmerking: De M3-optie is beschikbaar wanneer het polarisatiefilter (hardware) op het meetinstrument is bevestigd. Als het filter niet is gemonteerd, kunt u kiezen uit de opties M0, M1 en M2.
  • Vlakgrootte: kies uit de beschikbare vlakgrootten: Normaal (standaardinstelling), Gemiddeld en Groot. Als u Groot selecteert, worden grotere vlakken afgedrukt om betere metingen te verkrijgen met een printer met lage resolutie. De meetmethode is gelijk voor alle vlakken, ongeacht de vlakgrootte.

Wanneer u met succes een pagina hebt gemeten, kunt u de metingen controleren.

1. Plaats de eerste vlakpagina op de i1iO3+ en klik vervolgens op Volgende.

Plaats de pagina met de bovenrand het dichtst bij de arm van de i1iO3+.

2. Plaats het dradenkruis boven het vlak dat is gemarkeerd met A en druk op de knop op de ES-3000, zoals de instructies op het scherm aangeven. Herhaal dit voor de vlakken die zijn gemarkeerd met B en C.

De afbeelding op het scherm helpt u de vlakken A, B en C te vinden.

3. Klik op Volgende.
  4. Wanneer de i1iO3+ klaar is met het meten van de pagina, klikt u op Volgende.
  5. Meet de resterende vlakpagina's (indien aanwezig) op dezelfde wijze, beginnend met het plaatsen van de pagina en het registreren van vlakken A, B en C.
  6. Nadat u de laatste pagina hebt gemeten, klikt u op Volgende.