FieryMeasure Help

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Meten met Spectropad

U kunt kleurvlakken op een pagina meten met de draadloze Barbieri Spectropad-spectrofotometer.

• Sluit de Spectropad aan op uw computer en schakel hem in.
  • Kalibreer de Spectropad als dit wordt gevraagd.
  • Raadpleeg de begeleidende documentatie bij de Spectropad voor meer informatie.

Wanneer u de Spectropad selecteert als uw meetmethode, kunt u de vlakgrootte instellen op een van de beschikbare grootten: Normaal (standaardinstelling), Gemiddeld en Groot. De meetmethode is gelijk voor alle vlakken, ongeacht de vlakgrootte.

Wanneer u met succes een pagina hebt gemeten, kunt u de metingen controleren. Als een meting niet is zoals verwacht, kunt u een rij opnieuw meten.

1. Leg de vlakpagina op een vlakke, egale ondergrond.
  2. Plaats de Spectropad op de pagina en gebruik de rode lasers om de meetkop in het midden van de eerste rij uit te lijnen.

Rijen worden gemeten vanaf de onderste rij en verder naar boven.

3. Schuif de meetkop naar de witte ruimte aan een van de uiteinden van de rij.
  4. Schuif de meetkop langs de rij met vlakken zoals weergegeven door de snelheidsindicator op het Spectropad-scherm.

De Spectropad piept en geeft een bericht weer wanneer de rij is gemeten.

5. Nadat u één rij met vlakken hebt gemeten, verplaatst u de Spectropad naar de volgende rij die op het scherm van de Spectropad wordt aangegeven.
  6. Ga op dezelfde wijze door met het meten van de resterende rijen totdat u alle vlakken op de pagina hebt gemeten.
  7. Ga op dezelfde wijze door met het meten van de resterende vlakpagina's (indien aanwezig) totdat u alle vlakpagina's hebt gemeten.
  8. Nadat u de laatste pagina hebt gemeten, klikt u op Volgende.