FieryMeasure Help

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Meten met de Techkon Spectrodens

U kunt kleurvlakken op een pagina meten met behulp van de Techkon Spectrodens. De Techkon Spectrodens combineert de kwaliteiten van een uiterst nauwkeurige spectrofotometer en een eenvoudig te gebruiken densitometer.

Voordat u pagina's meet, moet u ervoor zorgen dat de Spectrodens correct is aangesloten op uw computer en dat deze is ingeschakeld.

Wanneer u de Spectro LFP qb als meetmethode selecteert, kunt u de instrumentinstellingen opgeven.

Meetmodus: selecteer het gewenste type meting. U kunt elke strip meten in één stap.

• M0: één stap, inclusief UV
  • M1: één stap, inclusief D50 UV
  • M2: één stap, UV uitgesneden
  • M3: één stap

Grotere vlakgrootte: als u deze optie selecteert, worden grotere vlakken afgedrukt om betere metingen te verkrijgen met een printer met lage resolutie. De meetmethode is gelijk voor normale en grotere vlakken.

Wanneer u met succes een pagina hebt gemeten, kunt u de metingen controleren. Als een meting niet is zoals verwacht, kunt u de strip opnieuw meten.

1. Leg de vlakpagina op een vlakke, egale ondergrond.
  2. Wanneer op het scherm wordt aangegeven dat de Spectrodens bezig is met meten, plaatst u deze aan het begin van de strip die op het scherm wordt aangegeven.
  3. Houd de knop ingedrukt en schuif de Spectrodens langzaam en gelijkmatig langs de strip met vlakken.
  4. Laat de knop los als de Spectrodens de witte ruimte aan het einde bereikt.
  5. Nadat u met succes één strip met vlakken hebt gemeten, verplaatst u de Spectrodens naar de witte ruimte aan het begin van de volgende strip.
  6. Ga op dezelfde wijze door met het meten van de resterende strips totdat u alle vlakken op de pagina hebt gemeten.
  7. Ga op dezelfde wijze door met het meten van de resterende vlakpagina's (indien aanwezig) totdat u alle vlakpagina's hebt gemeten.
  8. Ga op dezelfde wijze door met het meten van de resterende meetpagina's (indien aanwezig) totdat u alle pagina's hebt gemeten.
  9. Nadat u de laatste pagina hebt gemeten, klikt u op Volgende.