JDF-filter

Hot Folders ondersteunt de JDF-workflow (Job Definition Format). JDF-technologie is een op XML gebaseerde open industriestandaard voor opdrachttickets.

JDF-opdrachten van een verzendingstoepassing kunt u via Hot Folders verzenden naar Fiery servers waarvoor JDF verzenden is ingeschakeld. Het JDF-filter wordt alleen ondersteund in Hot Folders voor Windows, niet in Hot Folders voor Mac OS.

Wanneer u een JDF-opdracht naar een hot folder verzendt, wordt in het dialoogvenster Invoerindelingen de optie JDF weergegeven en zijn alle overige opties uitgeschakeld. Het JDF-filter vereist een Fiery server die JDF-opdrachten ondersteunt en waarop de functie Fiery JDF in Configure is ingeschakeld.

Door JDF in te stellen als invoerindeling worden de opdrachteigenschappen en opdrachtactieselecties in Hot Folders uitgeschakeld. De opdracht gebruikt instellingen die in het JDF-ticket van de opdracht zijn gedefinieerd en JDF-instellingen die op de Fiery server zijn geconfigureerd. De opdrachtactie die u voor JDF-opdrachten wilt gebruiken, kunt u opgeven door een virtuele printer te kiezen in het JDF-gedeelte van Configure.

Wanneer u een JDF-opdracht naar een hot folder verzendt, doorloopt de opdracht de JDF-standaardworkflow op de Fiery server en wordt de opdracht beheerd via Command WorkStation.

U kunt JDF als invoerindeling opgeven door JDF in het dialoogvenster Invoerindelingen te selecteren.