Problemen met overdrachtmappen oplossen

Als er problemen zijn met de toepassing Hot Folders, zijn er verschillende mogelijkheden om deze op te lossen.

Fiery server reageert niet

Kies een van de volgende mogelijkheden om het probleem op te lossen:
  • Controleer of de printer is ingeschakeld.

Mogelijk is de printer uitgeschakeld of is de energiebesparende stand geactiveerd.

• Controleer of de printer is aangesloten.

Als de beheerder of operator Afdrukken onderbreken heeft geselecteerd, wordt de afdrukopdracht pas voortgezet als Afdrukken hervatten wordt geselecteerd.

• Zorg dat de Fiery server zich in het netwerk bevindt.

Raadpleeg Overdrachtmappen verbinden met een Fiery server voor meer informatie.

• Controleer of de servernaam en/of het IP-adres niet is gewijzigd.

Als het IP-adres of de servernaam is gewijzigd, moet de beheerder mogelijk de mapeigenschappen bewerken en opnieuw verbinding maken met de nieuwe servernaam of het nieuwe IP-adres. U kunt ook verbinding maken met een andere Fiery server. Raadpleeg Bestaande overdrachtmappen verbinden met een andere Fiery server voor meer informatie.

Een overdrachtmap kan geen verbinding maken met een Fiery server

Controleer het volgende:
  • Controleer of de Fiery server is ingeschakeld.

• Controleer of de overdrachtmap is geactiveerd.

• Controleer of Alle overdrachtmappen stoppen niet is ingeschakeld.

Wanneer u Alle overdrachtmappen stoppen kiest, worden geen taken meer verwerkt en worden alle overdrachtmappen uitgeschakeld totdat u alle overdrachtmappen opnieuw start. Toegevoegde overdrachtmappen worden uitgeschakeld. Raadpleeg Alle overdrachtmappen stoppen en opnieuw starten voor meer informatie.

• Als de overdrachtmap is geactiveerd, probeert u de verbinding te openen met een ander hulpprogramma, bijvoorbeeld Command WorkStation.

Als geen verbinding kan worden gemaakt met andere hulpprogramma's, is er mogelijk een probleem met de Fiery server. Controleer in dit geval of de verbinding geldig is. Open de mapeigenschappen en wijzig het IP-adres in de servernaam.

• Als u Mac OS gebruikt en verbinding wilt maken met behulp van een servernaam, moet de functie DNS-namen zoeken zijn geconfigureerd op uw systeem. Als deze functie niet is geconfigureerd, gebruikt u het IP-adres van de Fiery server. Neem contact op met uw netwerkbeheerder om de functie DNS-namen zoeken in te schakelen.

Een overdrachtmap wordt niet weergegeven in Hot Folders Console

Zorg dat u de naam van de overdrachtmap niet hebt gewijzigd vanaf het bureaublad in plaats van in de Fiery Hot Folders-console. Raadpleeg De naam van een overdrachtmap wijzigen voor meer informatie.

Mijn oorspronkelijke bestand is verdwenen

Mogelijk is het oorspronkelijke bestand verplaatst zonder een kopie te maken. (Wanneer u een bestand sleept naar een overdrachtmap op dezelfde schijfpartitie als het bronbestand, wordt het bestand verplaatst, niet gekopieerd.)

Kijk in de ondersteunende mappen. Raadpleeg Oorspronkelijke taakbestanden openen voor meer informatie.

Mijn opdracht is mislukt

De mapeigenschappen komen mogelijk niet overeen met het bestand en de map ondersteunt dat type bestand mogelijk niet.

1. Open het logboek om de status van het bestand te controleren.
  2. Controleer of de mapeigenschappen overeenkomen met uw bestand en of u geen bestand downloadt dat niet door de map wordt ondersteund. Als u bijvoorbeeld een JPEG-bestand downloadt naar een hot folder die is geconfigureerd voor een JDF-filter, zal de opdracht mislukken.

Optimale prestaties behouden

Voor de beste prestaties in drukke productieomgevingen raden wij u aan de volgende richtlijnen te volgen.

• Installeer de toepassing Fiery Hot Folders op een afzonderlijke computer, niet op de Fiery server zelf.
  • Gebruik Fiery Hot Folders op de Fiery server-computer. Controleer echter de beschikbare schijfruimte.
  • Gebruik het station E: niet voor de Fiery server voor Fiery Hot Folders. Station E: wordt door Fiery-systeemsoftware gebruikt om afdrukopdrachten op te slaan in wachtrijen, rasterafbeeldingen, Paper Catalog, enz.
  • Een kort interval instellen voor het wissen van opdrachten Kies in de Fiery Hot Folders-console Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Fiery Hot Folders > Voorkeuren (Mac OS), en kies een kort interval voor Oorspronkelijke bestanden wissen.