Inslagsjablonen

U kunt inslagopmaken toepassen voor speciale afdruk- en inbindvereisten. Pas voor een inslagopmaak een inslagsjabloon toe op een overdrachtmap en sleep de taak vervolgens naar deze overdrachtmap.

Standaardinslagsjablonen zijn toegankelijk zonder licentie of dongle. Aangepaste inslagsjablonen vereisen een licentie (of een dongle als u bent verbonden met een Fiery server die deze vereist).

• Als u een aangepaste sjabloon wilt maken, wijzigt u de inslaginstellingen van een bestaande sjabloon en slaat u de nieuwe sjabloon op in de overdrachtmap.

De afwerkformaatinstelling Op basis van bijsnijkader wordt gebruikt voor de standaardinslagsjablonen. De afwerkformaatinstellingen Door gebruiker gedefinieerd en Op basis van snijkader worden ondersteund voor aangepaste inslagsjablonen. Bij Door gebruiker gedefinieerd wordt het PDF-snijkader gebruikt dat in het brondocument als afwerkformaat is gedefinieerd. De gebruiker kan de standaardwaarde vervangen om het snijformaat in te stellen. Op basis van snijkader is alleen beschikbaar voor gangup-inslag. De workflow Op basis van snijkader is een geautomatiseerde workflow waarmee dynamisch de opmaak voor verschillende kleinere items (zoals visitekaartjes, briefkaarten of concertkaartjes) op een groter vel (zoals 11 x 17) wordt gemaakt.

Opmerking: De aangepaste sjablonen Door gebruiker gedefinieerd en Op basis van snijkader vereisen PDF-bronbestanden. PostScript-bestanden worden niet ondersteund.

Als uw overdrachtmap is verbonden met een Fiery server die afdrukken met variabele gegevens ondersteunt, kunt u ook afdruktaken met variabele gegevens inslaan.