Een uitvoerkleurenprofiel maken voor een kalibratie-instelling

Als u een kleurenuitvoerprofiel wilt kunnen maken, moet Fiery Color Profiler Suite zijn geïnstalleerd en gelicentieerd op dezelfde computer als Calibrator. Wanneer u een aangepaste kalibratie-instelling maakt, wordt de spectrofotometer automatisch geselecteerd als meetmethode. ColorCal is niet beschikbaar als methode aangezien hiermee geen colorimetrisch instrument wordt gebruikt.

U hebt beheerdersrechten nodig om een aangepaste kalibratie-instelling te maken.

Nadat u een nieuwe kalibratie-instelling hebt gemaakt, koppelt u deze aan een uitvoerprofiel. Afhankelijk van het papier levert een nieuwe kalibratie-instelling mogelijk geen bevredigende resultaten op wanneer u deze gebruikt met een bestaand uitvoerprofiel. Als de resultaten niet bevredigend zijn, wordt aangeraden een nieuw, aangepast uitvoerprofiel te maken op basis van het papier.

• Als u een bestaand profiel selecteert, selecteert u het profiel voor het papier dat het meest overeenkomt met uw papier. Er wordt een kopie van dit profiel gemaakt met dezelfde naam als de kalibratie-instelling en het bestaande kalibratiedoel (richtwaarde) van het profiel wordt gewijzigd in een nieuw doel dat wordt berekend aan de hand van de kalibratiemetingen. De nieuwe kalibratie-instelling wordt gekoppeld aan dit profiel.
  • Als u een nieuw, aangepast uitvoerprofiel maakt, wordt een profielmeetpagina afgedrukt. U meet de pagina met Printer Profiler in Fiery Color Profiler Suite, en het resulterende profiel wordt geïmporteerd in de Fiery server en aan de nieuwe kalibratie-instelling gekoppeld.
  1. Selecteer een uitvoerprofiel in de lijst met profielen die zich op de Fiery server bevinden.

Calibrator zal het uitvoerprofiel dupliceren en de naam ervan wijzigen.

2. Klik op Testpagina.

U kunt een testpagina afdrukken om u te helpen bij de keuze of u de kalibratie-instelling moet koppelen aan een kopie van het momenteel geselecteerde uitvoerprofiel, of een nieuw uitvoerprofiel moet maken.

3. Als Fiery Color Profiler Suite is geïnstalleerd op uw computer, klikt u op Nieuw profiel maken om een nieuw, aangepast uitvoerprofiel te maken.