Kalibratiestatus (vervaldatum)

Als u een tijdslimiet voor een kalibratie instelt, leidt een verouderde kalibratie tot statusberichten in Command WorkStation en kan een taak hierdoor worden onderbroken.

In Taakcentrum van Command WorkStation wordt een waarschuwing (geel) voor de taak weergegeven wanneer de kalibratie binnen 30 minuten verouderd raakt en een foutmelding (rood) wanneer de kalibratie verouderd is.

Als de kalibratie van een taak is verouderd, kan de Fiery server de taak onderbreken wanneer u deze probeert af te drukken. De onderbroken taak wordt niet afgedrukt, maar blijft in de afdrukwachtrij met de status onderbroken.

De kalibratiestatus wordt gecontroleerd juist voordat de taak wordt verzonden om af te drukken. Als de kalibratie verouderd raakt terwijl een taak wordt afgedrukt, wordt de taak niet onderbroken. U wordt aangeraden een kalibratie uit te voeren voordat u een lange taak gaat afdrukken, om de kans te verkleinen dat de kalibratie verouderd raakt tijdens het afdrukken van de taak.

Als u dubbelklikt op de onderbroken taak, hebt u de volgende mogelijkheden:

• De Fiery server kalibreren voor de kalibratie-instelling(en) van de taak. Nadat u de kalibratiemetingen hebt bijgewerkt, selecteert u de onderbroken taak en drukt u deze af.

• Doorgaan met het afdrukken van de taak met de verouderde meetgegevens. Selecteer deze optie als consistente uitvoer niet van belang is voor deze taak.

Soorten taken waarop kalibratielimiet van invloed is

Voor de meeste taken kan de Fiery server bepalen of de kalibratie verouderd is, waaronder:

• Taken die vanuit een toepassing worden verzonden via het Fiery PostScript-printerstuurprogramma of Fiery VUE.

• Geïmporteerde PDF- en TIFF-taken.

• Taken die zijn verwerkt (inclusief verwerkte VPS- en VIPP-taken).

Voor de volgende soorten taken kan de Fiery server niet bepalen of de kalibratie verouderd is. Deze taken worden daarom niet onderbroken:

• PCL- en PJL-taken.

• Taken die vanuit een toepassing worden verzonden zonder het Fiery PostScript-printerstuurprogramma of Fiery VUE. Hieronder vallen ook VPS- en VIPP-taken die niet zijn verwerkt.

• Taken die worden verzonden via de Directe verbinding. Dit soort taken kan nooit worden onderbroken.

Daarnaast controleert de Fiery server niet de kalibratie van taken die zijn afgedrukt met de opdracht Afdrukken forceren. U kunt de opdracht Afdrukken forceren gebruiken bij taken die zijn onderbroken vanwege een verkeerde combinatie in de taak (het vereiste papier of de vereiste afwerking voor de taak was niet beschikbaar). Dit soort taken wordt niet gecontroleerd voor kalibratie omdat deze geforceerd worden afgedrukt.