Rechtstreeks mobiel afdrukken configureren

Met Rechtstreeks mobiel afdrukken kunt u rechtstreeks draadloos afdrukken naar de Fiery-server vanaf ondersteunde mobiele apparaten.

Voor het gebruik van Rechtstreeks mobiel afdrukken moeten ondersteunde mobiele apparaten worden aangesloten op hetzelfde draadloze netwerksubnet als de Fiery-server.

Als Rechtstreeks mobiel afdrukken op meer dan één Fiery-server wordt uitgevoerd, moet u aan elke Fiery-server een andere Bonjour-naam toewijzen. Anders treden problemen op met de gebruikersauthenticatie.

Voor alle taken via rechtstreeks mobiel afdrukken wordt het papierformaat gebruikt dat bij Standaardpapierformaten is opgegeven.

1. Klik op Beveiliging > Filters toepassen op TCP/IP-poorten.
  2. Selecteer Filters voor TCP/IP-poorten inschakelen en schakel de volgende poorten in:
    • 80 (HTPP)
    • 631 (IPP)
    • 5353 (Multicast DNS)
  3. Klik op Taakverzending en kies de volgende opties in dit menu:
    1. Klik op Wachtrijen en selecteer Afdrukwachtrij publiceren.
    2. Schakel het selectievakje IPP in.
    3. Klik op Web Services for Devices (WSD) en selecteer WSD inschakelen.
    4. Klik op Rechtstreeks mobiel afdrukken en selecteer Rechtstreeks mobiel afdrukken inschakelen.
  4. Klik op Netwerk > Bonjour en selecteer Bonjour inschakelen.