Configure

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Groepen maken

Wanneer u een groep maakt, definieert u de rechten ervan. U kunt nieuwe of bestaande gebruikers toevoegen aan de groep wanneer u deze maakt, of u kunt een groep zonder gebruikers maken en ze later toevoegen.

Als u gebruikers uit de algemene adreslijst van uw organisatie wilt toevoegen, moet u eerst LDAP-services op de Fiery-server inschakelen in Configure.

1. Als u wilt dat alleen bevoegde gebruikers kunnen afdrukken, stelt u in Configure onder Beveiliging > Afdrukrechten de optie Afdrukken toestaan voor in op Bevoegde gebruikers.
    • Als u Alle gebruikers selecteert, kan iedereen op de Fiery-server afdrukken, ongeacht het feit of u de persoon als gebruiker definieert, gebruikers aan een groep toevoegt of rechten aan de groepen toewijst.

• Als Bevoegde gebruikers is geselecteerd, is het afdrukken beperkt tot gebruikers van groepen waarvoor u afdrukrechten hebt ingesteld. Bovendien kunnen gebruikers van de groep Gastgebruikers alleen afdrukken als u de groep Gastgebruikers afdrukrechten hebt gegeven. Standaard heeft de groep Gastgebruikers geen afdrukrechten.

Opmerking: Als ook uw printer een authenticatiemethode voor gebruikers heeft, is het mogelijk dat u de authenticatiemethode van de printer en die van de Fiery-server niet tegelijkertijd kunt gebruiken.
  2. Klik in Gebruikersaccounts op Groep toevoegen.

De huidige lijst van groepen wordt weergegeven, met inbegrip van verscheidene standaardgroepen.

3. Voer in het dialoogvenster Groep toevoegen een groepsnaam en een beschrijving in.
  4. Selecteer de juiste rechten voor de groep.
    Opmerking: Het is mogelijk dat uw Fiery-server deze rechten niet ondersteunt.
    • Kalibratie: hiermee kunnen leden van deze groep de Fiery-server kalibreren. Voor standaardgroepen hebben alleen Beheerder- en Operator-groepen dit recht. Voor door de gebruiker gemaakte groepen hebben gebruikers dit recht.

• Servervoorkeuzen maken: hiermee kunnen leden van deze groep een set afdrukopties opslaan die gebruikers voor een taak kunnen selecteren.

• Fiery-postvak: hiermee kunnen leden van deze groep individuele postvakken hebben voor scantaken.

• Workflows beheren: hiermee kunnen leden van deze groep servervoorinstellingen en virtuele printers maken, bewerken en verwijderen.

• Afdrukken in zwart-wit: hiermee worden leden beperkt tot alleen afdrukken in zwart-wit.

• Afdrukken in kleur en zwart-wit: hiermee kunnen leden afdrukken in kleur en grijswaarden.

Opmerking: Als Afdrukken toestaan voor is ingesteld op Bevoegde gebruikers, kunnen taken op de Fiery-server nog wel zonder authenticatie worden verzonden vanuit Hot Folders.
  5. Kies een van de volgende mogelijkheden:
    • Klik op Opslaan om de groep te maken zonder gebruikers toe te voegen.

• Klik op Gebruikers opslaan en toevoegen om gebruikers aan de groep toe te voegen.

Als u Gebruikers opslaan en toevoegen kiest, wordt het dialoogvenster Gebruiker toewijzen weergegeven.
  6. In het dialoogvenster Gebruiker toewijzen kunt u gebruikers toevoegen aan of verwijderen uit de Fiery-contactenlijst of de globale adreslijst.
    • Fiery-contactenlijst: bevat gebruikers die u al hebt aangemaakt.
    • Globale adreslijst: LDAP moet zijn geconfigureerd en ingeschakeld. Bevat namen uit de database van uw organisatie.

Groepen die met Configure zijn gemaakt en die domeingroepen delen die via LDAP van de bedrijfsserver zijn verkregen, worden dynamisch bijgewerkt. Dit is nuttig omdat de Fiery-server automatisch wijzigingen (zoals extra groepsleden) in de LDAP-domeingroepen verifieert en de groep van de Fiery-server bijwerkt.