Taakopties instellen

U kunt instellingen configureren voor opties die voor alle taken gelden, zoals de activering van de wachtrij Afgedrukt.

1. Selecteer via Configure Taakbeheer > Wachtrij Afgedrukt en schakel vervolgens het selectievakje Afgedrukte taken opslaan in.

Als deze optie is ingeschakeld, kunt u taken uit de wachtrij Afgedrukt opnieuw afdrukken zonder deze weer naar de Fiery-server te verzenden. Als deze optie niet is ingeschakeld, worden de taken na het afdrukken van de vaste schijf van de Fiery-server verwijderd.

2. Typ in het veld Taken in afdrukwachtrij het gewenste aantal taken dat in de wachtrij Afgedrukt moeten worden opgeslagen.
    Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar als u de wachtrij Afgedrukt hebt ingeschakeld. Onthoud dat taken die zijn opgeslagen in de wachtrij Afgedrukt ruimte innemen op de vaste schijf van de Fiery-server
  3. Schakel het selectievakje Rasters met taken opslaan in de wachtrij Afgedrukt in als u de taken voor opnieuw afdrukken sneller wilt ontvangen uit de wachtrij Afgedrukt. De Fiery-server hoeft de taken dan niet opnieuw te verwerken als u deze opnieuw afgedrukt.
  4. Als u een startpagina wilt afdrukken wanneer de Fiery-server wordt ingeschakeld of opnieuw wordt gestart, selecteert u Fiery-server en schakelt u vervolgens het selectievakje Startpagina afdrukken in.

De startpagina vermeldt de Fiery-server, de huidige datum en tijd, de hoeveelheid geïnstalleerd geheugen, de geactiveerde netwerkprotocollen en de gepubliceerde afdrukverbindingen.

5. Als u een voorbeeldminiatuur van een taak wilt weergeven in Command WorkStation terwijl deze wordt verwerkt, selecteert u Taakbeheer en schakelt u vervolgens het selectievakje Voorbeeld tijdens verwerking in.

Als u deze optie niet inschakelt, kunnen de gebruikers een voorbeeld weergeven door de taak te verwerken en te blokkeren. Gebruikers met Impose kunnen bovendien een voorbeeld weergeven van een geblokkeerde taak die niet is verwerkt.

Opmerking: Wanneer u deze optie selecteert, leidt dit mogelijk tot een langere verwerkingstijd op de Fiery-server.
  6. Als u de Fiery-server wilt configureren om te beginnen met het verwerken (RIPpen) van grote PS- of PCL-taken voordat deze volledig in de wachtrij zijn geplaatst, selecteert u Taakbeheer en schakelt u vervolgens het selectievakje Verwerking tijdens ontvangst in.

Neem de volgende punten in overweging voordat u deze optie inschakelt:

• PDF- en VDP-taken worden niet ondersteund met Verwerking tijdens ontvangst omdat deze taken volledig in de wachtrij moeten zijn geplaatst voordat deze worden verwerkt.

• Verwerking tijdens ontvangst inschakelen kan ertoe leiden dat bepaalde taken in een andere volgorde worden afgedrukt dan waarin ze zijn ontvangen via het netwerk. Als u er zeker van wilt zijn dat taken op volgorde worden afgedrukt op basis van een FIFO-workflow (first in, first out), moet u Op volgorde afdrukken inschakelen in Taakverzending > Op volgorde afdrukken. Schakel vervolgens het selectievakje Op volgorde afdrukken inschakelen in.

• Afhankelijk van de netwerkomgeving en de snelheid van de clientcomputer waarmee de taak naar de Fiery-server wordt verzonden, kan het inschakelen van Verwerking tijdens ontvangst de hulpbronnen van de Fiery-server gedurende lange tijd geheel in beslag nemen. Hierdoor kunnen kleinere en/of snellere taken niet met voorrang worden verwerkt zolang de taak via Verwerking tijdens ontvangst in de wachtrij wordt geplaatst.

7. Als u een taak na het afdrukken veilig van de Fiery-server wilt verwijderen, gaat u als volgt te werk:
    • Selecteer Beveiliging > Veilig wissen en schakel vervolgens het selectievakje Veilig wissen inschakelen in (als de Fiery-server deze functie ondersteunt).

Opmerking: Wanneer u deze optie selecteert, leidt dit mogelijk tot een langere verwerkingstijd op de Fiery-server. Raadpleeg het document Veilig wissen bij de Fiery-server voor meer informatie over deze functie. De informatie kan in een afzonderlijk document staan of deel uitmaken van Configuratie en instellingen.
    • Geef in de Werkmodus op wanneer de bestanden worden gewist op de Fiery-server (als de Fiery-server deze functie ondersteunt).

8. Met Voorbeeldafdruk kunnen gebruikers een voorbeeld afdrukken naar een andere uitvoerlade om de kwaliteit van een lange afdruktaak te controleren terwijl deze wordt afgedrukt. Als u deze functie wilt instellen, selecteert u Taakbeheer > Voorbeeldafdruk en geeft u de volgende opties op:
    • Frequentie: als u een voorbeeldafdruk alleen wilt uitvoeren op verzoek van de operator, selecteert u Op verzoek. Als u een voorbeeldafdruk wilt uitvoeren na een bepaald aantal pagina’s, selecteert u Om de x vellen, past u het aantal in het veld aan en selecteert u vervolgens Voor alle taken of Alleen voor de huidige taak.

• Inhoud: selecteer het type taak waarvoor een voorbeeldafdruk wordt uitgevoerd. Als u één enkel vel wilt afdrukken ongeacht het type taak, selecteert u Vel (voor alle soorten taken). Als u een vel wilt afdrukken voor niet-gecollationeerde taken en een volledige uitvoerset voor gecollationeerde taken, selecteert u Vel (voor niet-gecollationeerde taak / Set (voor gecollationeerde taken). Als de voorbeeldinhoud een set is en de Fiery-server door het afgedrukte velinterval wordt geactiveerd om een voorbeeld af te drukken, wordt het afdrukken van het voorbeeld gestart bij het begin van de volgende set.

• Uitvoerlade: kies de lade voor de voorbeeldafdruk. Als u Uitschakelen kiest bij Uitvoerlade, wordt het voorbeeld niet afgedrukt. Als de uitvoerlade van de taak en de uitvoerlade voor de voorbeeldpagina gelijk zijn, wordt de voorbeeldpagina afgedrukt.

Voorbeeldafdruktaken worden uitgevoerd als extra set en hebben geen invloed op de gecollationeerde uitvoervolgorde.

Opmerking: Niet alle Fiery-servers ondersteunen de optie Voorbeeldafdruk.
  9. Als u wilt dat gebruikers kunnen opgeven hoe moet worden omgegaan met taken die niet kunnen worden afgedrukt vanwege ontbrekende media, selecteert u Taakbeheer > Verkeerde combinatie en schakelt u vervolgens het selectievakje Verkeerde combinatie in taak inschakelen in.
  10. Sla de wijzigingen op.