Taken afdrukken met verschillende mediatypen

Met de functie Gemengde media definieert u de hoofdstukscheidingen van een afdruktaak en drukt u bepaalde pagina's of paginabereiken af op verschillende soorten media.

U kunt bijvoorbeeld blanco pagina's toevoegen of pagina's opgeven die dubbelzijdig moeten worden afgedrukt binnen een enkelzijdige afdruktaak. U kunt Gemengde media ook gebruiken om op hoofdstukken gebaseerde afwerkingsopties op te geven, die elk hoofdstuk behandelen als een afzonderlijke set voor afwerking of dubbelzijdig afdrukken.

Opmerking: U kunt maximaal 100 verschillende instellingen voor de Selectielijst opslaan.
  1. Klik op Bestand > Afdrukken in de toepassing waarmee u werkt en selecteer de Fiery server als uw printer.
  2. Klik op de knop die het venster Documenteigenschappen weergeeft.

De procedure voor het openen van het venster Documenteigenschappen hangt af van de gebruikte toepassing.

3. Klik op het pictogram Media.
  4. Vouw de optie Gemengde media uit en selecteer een van de volgende opties:
    Opmerking: Als u de optie Hoofdstukbeginpagina('s), Omslag definiëren of Elk hoofdstuk definiëren als een afzonderlijke afwerkingsset gebruikt, moeten alle media die zijn opgegeven in het papierformaat per hoofdstuk dezelfde afmetingen hebben.
    • Hoofdstukbeginpagina('s): hiermee definieert u hoofdstukscheidingen met door komma gescheiden waarden (bijvoorbeeld: 4,9,17) om het begin van elk nieuw hoofdstuk aan te geven. U hoeft de eerste pagina niet in te voeren. De paginanummers verwijzen naar de nummering van het originele document.

• Elk hoofdstuk definiëren als een afzonderlijke afwerkingsset: hiermee past u op elk hoofdstuk dat u met de optie Hoofdstukbeginpagina('s) maakt afwerkingsopties (zoals nieten) of dubbelzijdig afdrukken toe. Bij dubbelzijdig afdrukken wordt met deze optie voor elke beginpagina een rechterpagina gebruikt, door zo nodig een voorafgaande blanco linkerpagina in te voegen.

• Omslag definiëren: hiermee wijst u paginakenmerken toe aan voor- en achteromslagpagina's.

Opmerking: Deze optie is beschikbaar als de Fiery server deze ondersteunt.
    • Nieuw paginabereik: hiermee wijst u paginakenmerken toe aan specifieke pagina's of paginabereiken. Nadat u de paginakenmerken hebt ingesteld, klikt u op Definitie toevoegen om de instellingen op te slaan.

• Nieuw tussenvel: met deze optie kunt u paginakenmerken toewijzen aan blanco pagina's. Nadat u paginakenmerken hebt ingesteld, klikt u op Invoegen en vervolgens op Sluiten om terug te gaan naar de weergave Gemengde media.