Opdrachtregelinstallatie van de Fiery Driver

Het Windows-stuurprogrammabestand dat voor de zwebs wordt gebruikt, PRNTDRV.EXE, ondersteunt nu een stille installatie van het stuurprogramma op een client. Deze functie ondersteunt een bedrijfsinstallatie van het Windows-stuurprogramma via de verschillende externe implementatiehulpmiddelen.

Als u fouten wilt weergeven, selecteert u Event Viewer > Windows-logboeken > Toepassing. PRNTDRV.EXE wordt weergegeven als de bron van de fout.
Opmerking: Foutberichten worden eveneens weergegeven in het opdrachtvenster.
De volgende functies worden ondersteund:
  • De Fiery Driver-installatiewizard starten
    Opmerking: Als u de Fiery Driver-installatiewizard wilt starten, start u PRNTDRV.EXE vanaf de opdrachtregel of vanuit Windows Verkenner.
  • Printerstuurprogramma en stille printerinstallatie
  • Lijst met modellen die door het stuurprogrammapakket worden ondersteund
  • Lijst met lokale instellingen die het stuurprogrammapakket ondersteunt
  • Stuurprogrammapakket uitpakken
  • Opmerking: De uiteindelijke vier vermelde functies worden geopend door speciale parameters toe te passen op PRNTDRV.EXE vanaf de opdrachtregel.
Opmerking: Voor alle functies opent u het opdrachtvenster CMD.EXE in beheerdersmodus. Zodra het opdrachtvenster wordt geopend, wijzigt u de map in de map waarin PRNTDRV.EXE staat.

De Fiery Driver-installatiewizard starten

De Fiery Driver-installatiewizard Setup.exe wordt gestart als deze zich in het stuurprogrammapakket bevindt en er geen parameters worden doorgegeven aan PRNTDRV.EXE, wat als volgt kan worden gedaan:
  • Door dubbelklikken op PRNTDRV.EXE vanuit de Verkenner
  • Door PRNTDRV.EXE te typen in het opdrachtvenster
Opmerking: Dubbelklikken op PRNTDRV.EXE geeft het venster voor het uitpakken van het printerstuurprogrammapakket niet weer. In plaats daarvan wordt de installatie van het printerstuurprogramma voortgezet en wordt de Fiery Driver-installatiewizard weergegeven.

Printerstuurprogramma en stille printerinstallatie

Opdracht: PRNTDRV.EXE /install [-i ip-adres/hostnaam] [-l landinstelling] [-m model] [-p printernaam] [-q wachtrij]

• -i geeft het IP-adres/de hostnaam op van de afdrukserver waar de printer naar verwijst. Het is aan de gebruiker om ervoor te zorgen dat het opgegeven IP-adres/de hostnaam die van een geldige afdrukserver zijn. Er worden geen controles uitgevoerd op geldigheid. Deze parameter is vereist, en bij ontbreken wordt er een foutmelding weergegeven.
  • -l geeft de tweeletterige landinstelling op van het afdrukstuurprogramma dat moet worden geïnstalleerd. Als het printerstuurprogrammapakket meerdere talen ondersteunt, is deze parameter vereist en wordt een foutmelding weergegeven als deze ontbreekt. Als het printerstuurprogrammapakket landspecifiek is, is deze parameter niet vereist, omdat er dan slechts één stuurprogramma in het stuurprogrammapakket beschikbaar is voor installatie.
  • -m geeft het model van het stuurprogramma op dat moet worden geïnstalleerd. Het stuurprogrammapakket ondersteunt meestal ten minste twee modellen van het printerstuurprogramma. Deze parameter is vereist, en bij ontbreken wordt er een foutmelding weergegeven.
    Opmerking: De modelnaam moet tussen dubbele aanhalingstekens staan.
  • -p geeft de naam van de printer weer. Deze parameter is optioneel, en als deze niet is opgegeven, wordt de printernaam ingesteld op dezelfde naam als het printermodel.
    Opmerking: De printernaam moet worden opgegeven in dubbele aanhalingstekens.
  • -q geeft de afdrukwachtrij op waarnaar de printer moet afdrukken. Het kan een blokkeringswachtrij, afdrukwachtrij of directe verbinding zijn, of de naam van een virtuele printer. Het is aan de gebruiker om ervoor te zorgen dat de opgegeven afdrukwachtrij of virtuele printer op de server bestaat. Deze parameter is optioneel, en als deze niet is opgegeven, wordt de afdrukwachtrij standaard ingesteld op Afdrukken.

Lijst met modellen die het stuurprogrammapakket ondersteunt

Opdracht: PRNTDRV.EXE /listmodels [landinstelling]

Om de modellen te vermelden die door de opgegeven landinstelling worden ondersteund, moet de tweeletterige landinstelling worden opgegeven naast de schakeloptie /listmodels. Als de opgegeven landinstelling ongeldig is of niet door het stuurprogrammapakket wordt ondersteund, wordt er een fout weergegeven. Deze parameter is vereist als het stuurprogrammapakket meer dan een landinstelling ondersteunt. Als het stuurprogrammapakket landspecifiek is (slechts één landinstelling ondersteunt), wordt deze parameter genegeerd.

Lijst met landinstellingen die het stuurprogrammapakket ondersteunt

Opdracht: PRNTDRV.EXE /listlocales

Stuurprogrammapakket uitpakken

Opdracht: PRNTDRV.EXE /extract [pad]

De parameter [pad] is optioneel en als deze niet is opgegeven, wordt het stuurprogrammapakket uitgepakt in de map Prntdrvr, die zich bevindt in een andere map met PRNTDRV.EXE. Als het pad is opgegeven, moet dit een absoluut pad zijn.