Udskrivning af job med forskellige medietyper

Med funktionen Blandet medie kan du definere kapitelopdelinger i et udskriftsjob og udskrive visse sider, eller sideområder, på forskellige medietyper.

Du kan f.eks. indsætte tomme sider eller angive duplekssider i et enkelt udskriftsjob. Du kan også bruge Blandet medie til at angive kapitelbaserede efterbehandlingsindstillinger, som behandler hvert kapitel som et separat efterbehandlings- eller duplekssæt.

Bemærk: Du kan gemme op til 100 forskellige indstillinger for Valglisten.
  1. Klik på Fil > Udskriv i dit program, og vælg Fiery-server som printer.
  2. Klik på den knap, der viser vinduet Dokumentegenskaber.

Fremgangsmåden for at åbne vinduet Dokumentegenskaber varierer afhængigt af programmet.

3. Klik på ikonet Medie.
  4. Udvid indstillingen Blandet medie, og vælg ud fra følgende indstillinger:
    Bemærk: Hvis du bruger Startsider til kapitler, Definer omslag, eller Definer hvert kapitel som separat sæt til efterbehandling, skal alle medier, der er angivet i Papirstørrelse pr. kapitel dele de samme dimensioner.
    • Startsider til kapitler – Angiver kapitelopdelinger ved at bruge kommaseparerede værdier (f.eks.: 4,9,17) til at angive starten på hvert nyt kapitel. Det er ikke nødvendigt at skrive den første side, da sidetallene henviser til originaldokumentets nummerering.

• Definer hvert kapitel som separat sæt til efterbehandling – Anvender efterbehandlingsindstillinger (f.eks. hæftning) eller dobbeltsidet udskrivning på hvert kapitel, der er oprettet med indstillingen Startsider til kapitler. Hvis du bruger denne indstilling til dobbeltsidet udskrivning, tvinges hver startside til at bruge en højreside, og der tilføjes om nødvendigt en tom venstreside.

• Definer omslag – Tildeler sideattributter til omslagets for- og bagside.

Bemærk: Denne indstilling er tilgængelig, hvis Fiery-server understøtter den.
    • Nyt sidenummer – Tildeler sideattributter til bestemte sider eller sideområder. Når du har indstillet sideattributter, skal du klikke på Tilføj definition for at gemme indstillingerne.

• Ny indsats: Brug denne indstilling til at tildele sideattributter til tomme sider. Når du har indstillet sideattributterne, skal du klikke på Indsæt og derefter på Luk for at vende tilbage til visningen Blandet medie.