Opprette, redigere og slette vannmerker

Du kan opprette, redigere og slette vannmerker. Du kan angi egenskapene for vannmerket.

En forhåndsvisningsboks viser et miniatyrbilde av siden som igjen viser den omtrentlige teksten, vinkelen og plasseringen til vannmerket i forhold til midten.

Forhåndsvisningen viser den faktiske teksten, men viser ikke flere skrifter. Forhåndsvisningen endres ikke med hvert skriftvalg og viser bare skrifter som er støttet av operativsystemet ditt, ikke skriftene som er installert på Fiery-server.

1. Åpne dialogboksen Alle egenskaper. (Se Åpne dialogboksen Alle egenskaper i Fiery-funksjoner.)
  2. Klikk på Stempling-ikonet.
  3. Utfør én av følgende handlinger:
    • For å opprette et eget vannmerke må du klikke på Ny.

• For å endre et standard vannmerke må du velge det fra rullegardinmenyen og klikke på Rediger.

• For å fjerne et vannmerke fra listen velger du det fra rullegardinmenyen, klikker på Slett og klikker så på Ja.

4. For å opprette et nytt eller redigere et eksisterende vannmerke gjør du følgende:
    • Angi teksten, skriften og størrelsen. (Tekststilen er del av skriftvalget.)

• I Vinkel-området angir du vinkelen til vannmerket ved å angi hvor mange grader vannmerkets hjørne skal roteres eller dras.

• I Plassering-området angir du plasseringen av vannmerket i forhold til midten av siden. Du kan sentrere vannmerket automatisk, eller angi verdier for vannrett og loddrett plassering av midten av vannmerket i forhold til midten av siden. (Du kan også dra midten av vannmerket.)

• Angi fargen eller gråtonen for vannmerket.

For fargeskrivere angir du verdiene i Farge-området. For svart-hvitt-skrivere angir du verdier for prosentandelen grått i Sverting-området.