Använd Dubbelriktad kommunikation för att visa skrivarstatus

Dubbelriktad kommunikation, när den är aktiverad, kan hämta skrivarstatus och ColorWise-inställningar från Fiery-server, och visa dem i Fiery Driver.

Följande förutsättningar gäller:

• Det måste finnas en anslutning till en giltig Fiery-server över nätverket.

• Fiery-server måste ha stöd för ColorWise-inställningar.

• Skrivarstatus innefattar aktuella pappers- och tonernivåer.

Obs: Du kan använda färginställningar i Command WorkStation för att ställa in ColorWise-inställningar på Fiery-server.

Mer information om ColorWise-utskriftsalternativ finns i Färgutskrift, som är en del av användardokumentationen.

1. Klicka på Arkiv > Skriv ut i programmet och välj Fiery-server som skrivare.
  2. Klicka på Fiery-funktioner i listrutan och sedan på Dubbelriktad kommunikation.
  3. Gör något av följande:
    • macOS Sierra 10.12: IP-adressen eller DNS-namnet för Fiery-server i fältet Skrivaradress anges automatiskt och kan inte ändras.
    • Mac OS X v10.11 och v10.10: IP-adressen eller DNS-namnet för Fiery-server i fältet Skrivaradress anges automatiskt och kan inte ändras.
    • Mac OS X v10.9: Skriv IP-adressen eller DNS-namnet för Fiery-server i fältet Skrivaradress.
  4. Klicka på Alla egenskaper.
  5. Klicka på ikonen Skrivare för att kontrollera skrivarens status.
  6. Mac OS X v10.9: Om du vill uppdatera skrivarstatus i fönstret Skrivare klickar du på Uppdatera.
    • Papper – Visar pappersstorlek, tillsammans med facknamn och hur många procent av papperet som finns kvar i facket.

• Toner – Visar procent för återstående toner. Procentvärdet som visas är en uppskattning och det kanske inte stämmer exakt överens med hur mycket toner som finns kvar.