Fiery Driver voor Mac OS

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Tweerichtingscommunicatie gebruiken om printerstatus weer te geven

Als Tweerichtingscommunicatie is ingeschakeld, kunt u de status van de printer en de instellingen van ColorWise ophalen vanaf de Fiery Server en deze weergeven in Fiery Driver.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

• Er moet een verbinding zijn met een geldige Fiery Server via het netwerk.

• De Fiery Server moet ColorWise-instellingen ondersteunen.

• De status van de printer omvat de huidige papier- en tonerniveaus.

Opmerking: U kunt de ColorWise-instellingen op de Fiery Server opgeven via Kleurinstellingen in Command WorkStation.

Raadpleeg het onderdeel Afdrukken in kleur in het pakket met gebruikersdocumentatie voor meer informatie over ColorWise-afdrukopties.

1. Klik op Bestand > Afdrukken in de toepassing waarmee u werkt en selecteer de Fiery Server als uw printer.
  2. Klik op Fiery-functies in de keuzelijst en klik vervolgens op Tweerichtingscommunicatie.
    Opmerking: Voor Mac OS X v10.6 wordt in een dialoogvenster gevraagd naar een IP-adres of DNS-naam voor tweerichtingscommunicatie. Als Bonjour wordt ondersteund en is ingeschakeld, wordt de lijst met Bonjour-printers automatisch weergegeven. Klik op Configureer als het dialoogvenster niet automatisch wordt geopend.
  3. Typ het IP-adres of de DNS-naam van de Fiery Server in het veld Printeradres of klik op een Bonjour-printer in de lijst in het dialoogvenster.
  4. Klik op OK.
  5. Klik op Volledige eigenschappen.
  6. Klik op het pictogram Printer om de status van de printer te controleren.
  7. Klik op Bijwerken om de status van de printer in het venster Printer bij te werken.
    • Papier: hier ziet u het papierformaat, samen met de ladenaam en het percentage papier dat nog aanwezig is in de betreffende lade.

• Toner: hier ziet u het percentage resterende toner. Het percentage is een grove berekening en komt mogelijk niet overeen met de exacte hoeveelheid resterende toner.