Booklet Maker

Dölj eller visa navigeringFöregåendeNästaDelaSkriv utPDF

Broschyrtyp

När du skapar en broschyr väljer du alternativet broschyrtyp och väljer bindningsmetod och bindningskant.

Bindningsmetoden bestämmer hur jobbet ska införas. Bindningskanten avgör ryggradens placering, layoutorienteringen och eventuell rotation av sidinnehåll i broschyren.

Inbindningsmetoder

Booklet Maker stöder följande inbindningsmetoder:

Om skrivaren är utrustad med en avancerad efterbehandlare, till exempel en limbindare, ska du läsa Utskrift, som ingår i användardokumentationen, för ytterligare inbindningsmetoder.

Bindningskant

Booklet Maker har tre bindningskantsalternativ:

• Vänsterbindning – Används vanligtvis för språk som läses från vänster till höger. Broschyren läses från höger till vänster.

• Toppbindning – Används vanligtvis för kalendrar, liggande och biografliknande dokument. Broschyren öppnas uppåt.

Med övre bindning som inkluderar ett omslag roteras det bakre omslaget automatiskt 180 grader så att det matchar med det främre omslagets orientering.

• Högerbindning – Används vanligtvis för språk som läses från höger till vänster. Broschyren öppnas från vänster till höger.

Följande illustrationer visar 2-upp utskjutning i förhållande till bindningskanten:

Figur 1. Bindning till vänster kant
1 Framsida
2 Tillbaka
Figur 2. Bindning till höger kant
1 Framsida
2 Tillbaka
Figur 3. Bindning på överkant
1 Framsida
2 Tillbaka