Variable Data Printing (FS400 and later)

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Compatibele VDP-talen voor de Fiery server

Voor het afdrukken van variabele gegevens op een Fiery server is een compatibele VDP-taal vereist.

De volgende VDP-talen zijn compatibel met de Fiery server:

• Fiery FreeForm Plus - Is de bestandsindeling die wordt geproduceerd met Fiery FreeForm Create. Fiery FreeForm Create combineert alle hulpbronnen die voor een taak nodig zijn (zowel master- als variabele inhoud) in een enkel FreeForm Plus-bestandspakket (FFP), dat kan worden verzonden naar de Fiery server.

U kunt de workflow voor variabele gegevens of de workflow voor het samenvoegen van bestanden in FreeForm Create gebruiken om variabele tekst, afbeeldingen of barcodes met masterinhoud te combineren. U kunt FFP-taken rechtstreeks naar de Fiery server afdrukken vanuit FreeForm Create of FFP-taken verzenden naar de Fiery server met behulp van Fiery Hot Folders of Command WorkStation.

• Traditioneel Fiery FreeForm - Verwerkt statisch herbruikbare inhoud slechts eenmaal, wat sneller en efficiënter afdrukken als resultaat kan hebben.

U kunt het printerstuurprogramma gebruiken om FreeForm-master- en variabele bestanden te maken. U kunt ook PDF- en PostScript-bestanden als FreeForm-master- en variabele bestanden toewijzen vanuit Command WorkStation.

• Personalized Print Markup Language (PPML) - Is een industriestandaard waarmee de printer tekstelementen en grafische elementen kan opslaan en zo nodig hergebruiken, waardoor taken met variabele gegevens sneller worden afgedrukt.

De Fiery server accepteert gecomprimeerde en niet-gecomprimeerde PPML-taken. Als u documenten wilt afdrukken in een PPML-indeling, gebruikt u een externe softwaretoepassing die compatibel is met de PPML-indeling. U kunt de PPML-taak verzenden naar de Fiery server of het PPML-bestand downloaden met Command WorkStation of Fiery Hot Folders.

De Fiery server ondersteunt geen PPML-bestanden die zijn gemaakt met de opdrachten IMPOSITION of PRINT_LAYOUT die zijn opgegeven vanuit de PPML-toepassing. U moet deze opties met behulp van Fiery Impose opgeven vanuit Command WorkStation.

• Creo Variable Print Specification (VPS) - Is Creo's uitbreiding van de PostScript-taal. Een Creo VPS-bestand bestaat uit een Header- en een Boekje-sectie. De Header-sectie bevat de globale objecten voor de volledige taak. De Boekje-sectie bevat één exemplaar van een gepersonaliseerd document. Pagina-elementen zijn herbruikbare objecten zoals die in de Creo VPS-indeling zijn gedefinieerd. U moet alle pagina-elementen opnemen in het Creo VPS-bestand.

U kunt een VPS-bestand importeren op de Fiery server met behulp van Command WorkStation of Fiery Hot Folders.

• Xerox Variable Data Intelligent PostScript Printware (VIPP) is een door Xerox ontwikkelde paginabeschrijvingstaal. Als u documenten wilt afdrukken in een Xerox VIPP-indeling op de Fiery server, moet u eerst een externe vertaaltoepassing installeren die compatibel is met de Xerox VIPP-indeling. Importeer het Xerox VIPP-bestand naar de Fiery server met Command WorkStation of Fiery Hot Folders.

• Portable Document Format/Variable Transitional (PDF/VT) - Is een Adobe-indeling gebaseerd op PDF-technologie. PDF/VT maakt betrouwbare documentuitwisseling mogelijk voor het afdrukken van variabele gegevens en transactioneel afdrukken. Transactiedocumenten zijn bijvoorbeeld facturen, bankafschriften en documenten die factuurinformatie integreren met marketinginformatie. PDF/VT maakt gebruik van op objecten gebaseerde technologie.

Een VDP-printtoepassing genereert de PDF/VT-bestanden. U kunt deze PDF/VT-bestanden importeren op de Fiery server met behulp van Command WorkStation of Fiery Hot Folders. De PDF/VT-bestanden kunnen worden verwerkt via PostScript of Adobe PDF Print Engine.

• PS-, PDF- en Quick Doc Merge-bestanden wanneer Recordlengte definiëren is ingesteld op Aan in Taakeigenschappen - Hiermee kunt u een PS-, PDF- of Quick Doc Merge-bestand verwerken zoals een taak met variabele gegevens. Wanneer deze optie is geselecteerd, kunt u een vaste subsetrecordlengte definiëren voor het verwerken van variabele gegevens.

Recordlengte definiëren is beschikbaar voor niet-VDP PostScript-, PDF- en Quick Doc Merge-taken.

Opmerking: Niet alle Fiery servers ondersteunen alle VDP-talen. Raadpleeg de Fiery server-ondersteuningsdocumentatie.