Variable Data Printing (FS400 and later)

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Overzicht van het afdrukken van variabele gegevens (FS400 en later)

Variabele gegevens afdrukken (VDP) combineert een aantal statische elementen die op alle afgedrukte exemplaren gelijk zijn, met een aantal variabele elementen die per afdruk verschillen.

VDP maakt gebruik van digitale afdruktechnologie die databases met de inhoud voor afgedrukte documenten koppelt aan een digitale printer. Bestanden met variabele gegevens bevatten regels waarmee u inhoud uit de database kunt opgeven en selecteren en de plaatsing van die inhoud in het document kunt ontwerpen.

U kunt gepersonaliseerde communicaties maken, zoals een brochure die klanten op naam begroet en overige persoonlijke gegevens bevat die afkomstig zijn uit een database. Achtergrondelementen, afbeeldingen en tekstblokken die niet variëren op alle afgedrukte exemplaren van de brochure, zijn statische elementen. De naam, het adres, de barcodes en andere klantspecifieke afbeeldingen en tekst van de klant zijn variabele elementen.

Een afdruk samenvoegen met een gepersonaliseerd adresblok is een eenvoudige vorm van VDP. U kunt echter ook afbeeldingen, diagrammen, tekst en andere objecten dynamisch samenvoegen om sterk aangepaste documenten te maken.

Gebruiksrechtovereenkomst