Variable Data Printing (FS350 and earlier)

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Overzicht van het afdrukken van variabele gegevens (FS350 en eerder)

Variabele gegevens afdrukken (VDP) combineert een aantal masterelementen die op alle afgedrukte exemplaren gelijk zijn, met een aantal variabele elementen die per afdruk verschillen.

VDP gebruikt digitale afdruktechnologie die databases met de inhoud voor afgedrukte documenten koppelt aan een afdrukapparaat. De aangepaste communicatie omvat regels die bepalen welke inhoud uit de database wordt geselecteerd en waar die inhoud in het document wordt geplaatst.

Op deze manier kunt u gepersonaliseerde communicaties maken, zoals een brochure die klanten op naam begroet en overige persoonlijke gegevens bevat die afkomstig zijn uit een database. Achtergrondelementen, afbeeldingen en tekstblokken die niet variëren op alle afgedrukte exemplaren van de brochure, zijn masterelementen. De naam van de klant en andere klantspecifieke gegevens zijn variabele elementen.

In de eenvoudigste vorm kunt u VDP als een elementaire samenvoegfunctie gebruiken. U kunt echter ook afbeeldingen, diagrammen, tekst en andere objecten dynamisch samenvoegen om sterk aangepaste documenten te maken.

Gebruiksrechtovereenkomst