Fiery Impose Plus v1.0

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Passend voor Combineren en herhalen

Met Passend voor Combineren en herhalen wordt de inhoud van het vel automatisch opgemaakt voor optimaal gebruik van het velformaat, op basis van de workflow Passend voor Combineren en herhalen.

In Fiery Impose Plus wordt berekend hoeveel vellen van de media voor het aantal voltooide producten nodig zijn. Passend voor Combineren en herhalen is ideaal voor visitekaartjes of taken waarbij de printer een grote hoeveelheid inhoud herhaalt. De opmaak wordt berekend op basis van het afwerkformaat Op basis van bijsnijkader of Door gebruiker gedefinieerd, ongeacht de instelling voor Afwerkformaat in het deelvenster Instellingen.

Passend voor Combineren en herhalen met Hot Folders en Taakeigenschappen gebruiken

Als u Passend voor Combineren en herhalen wilt gebruiken wanneer u sjablonen voor Fiery Impose Plus vanuit Hot Folders bewerkt, moet u eerst het volgende doen:
  • Het velformaat opgeven.
  • Het afwerkformaat voor ingeslagen taken op Door gebruiker gedefinieerd of Op basis van bijsnijkader instellen.
Deze voorwaarden gelden ook wanneer u sjablonen voor Fiery Impose Plus bewerkt vanuit Taakeigenschappen.

Passend voor Combineren en herhalen opgeven

Selecteer de optie Passend voor Combineren en herhalen voor automatische opmaak van uw taak voor combineren en herhalen.

De taak moet geschikt zijn voor een opmaak voor combineren en herhalen, bijvoorbeeld een visitekaartje.
Importeer een taak in de wachtrij Blokkeren in Command WorkStation.
  1. Selecteer een taak in de lijst Geblokkeerd in Command WorkStation en open Fiery Impose Plus op een van de volgende manieren:
    • Selecteer Impose Plus in het menu Acties.
    • Klik met de rechtermuisknop op de taak en selecteer Impose Plus.
  2. Selecteer in het venster Impose Plus Passend voor combineren en herhalen in het menu Acties. U kunt ook op Passend voor Combineren en herhalen in het deelvenster Instellingen klikken wanneer Combineren en herhalen is geselecteerd als workflow voor het gebruiksdoel.
  3. Stel het volgende in:
    Optie Beschrijving
    Aantal afgewerkte producten Automatisch ingevuld als 100, maar kan hoger of lager worden ingesteld.
    Opmerking: Het maximum aantal afgewerkte producten kan niet leiden tot een aantal afdrukken dat hoger is dan 9999. In dit geval wordt het aantal afdrukken weergegeven als Ongeldig. U corrigeert dit door een van de waarden te wijzigen totdat het oorspronkelijke aantal afdrukken lager is dan 10.000.
    Vel Selecteer dit in het menu met ondersteunde media.
    Afdrukstand opmaak Automatisch, Staand of Liggend.
    Marge Hiermee hebt u controle over de ruimte buiten de opmaak voor andere toepassingen dan de opmaak. Als u marges wilt inschakelen, klikt u op de wisselknop om het groene vinkje weer te geven. Als u marges wilt uitschakelen, klikt u op de wisselknop om de rode X weer te geven.

Marge ingeschakeld:

Marge uitgeschakeld:

• Uitgeschakeld: ingevuld met de niet-afdrukbare marges van het printerstuurprogramma.
    • Ingeschakeld - nul: als u nul invoert, levert dit hetzelfde gedrag op als wanneer u het selectievakje Niet-afdrukbaar gebied gebruiken in het deelvenster Instellingen inschakelt.
    • Ingeschakeld - aangepast: voer een aangepaste marge in.
    Rugmarge Voer parameters in voor de ruimte tussen aangrenzende producten in de opmaak, zowel horizontaal als verticaal. Noteer het verschil tussen de rugmarge en de marge. Dit is de ruimte rond de opmaak.
    Verspilling Geef het aantal extra vellen op dat moet worden geproduceerd om rekening te houden met klemafdrukken van apparatuur, vuil op onderste vellen of andere redenen die tot verspilling kunnen leiden.
    Exemplaren Het aantal exemplaren van de taak dat nodig is om de hoeveelheid afgewerkte producten te produceren. Deze waarde dient slechts ter informatie en kan niet worden gewijzigd.
    Opmerking: Dit aantal hoeft niet overeen te komen met het aantal vellen omdat het oorspronkelijke document uit meerdere items kan bestaan, bijvoorbeeld twee verschillende visitekaartjes.
    Overschrijding Het aantal afgewerkte producten dat boven op het vereiste aantal wordt geproduceerd. Er is sprake van overschrijding wanneer het vereiste aantal afgewerkte producten geen volledig vel vult. In Fiery Impose Plus wordt het vel altijd gevuld, wat tot overschrijding leidt.
U kunt de instellingen overschrijven en wijzigingen in het deelvenster Instellingen aanbrengen nadat u het dialoogvenster Passend voor Combineren en herhalen hebt gesloten, maar dit kan leiden tot meer of minder afgewerkte producten, tenzij u het aantal exemplaren bij Exemplaren in Instellingen handmatig aanpast. Als u automatische berekening van de opmaak wilt gebruiken, moet u het dialoogvenster Passend voor Combineren en herhalen opnieuw openen.