Fiery Impose Plus v1.0

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Boekjesinstellingen opgeven in Fiery Impose Plus

Boekjesinstellingen omvatten inbindinstellingen voor het gebruiksdoel van het boekje, rijen en kolommen, en opkruipen (de verschuiving van de inhoud die wordt veroorzaakt door het opeenvolgend vouwen van katernen bij door de rug nieten en genest door de rug nieten).

Inbindinstellingen opgeven voor een boekje

U kunt een inbindmethode en randopties opgeven. De inbindmethode beïnvloedt de volgorde waarin pagina’s op het vel worden geplaatst. (Er zijn geen inbindopties beschikbaar voor opmaken met meer dan twee kolommen of rijen.)

1. Stel een van de volgende inbindmethoden in:
    • Door de rug geniet

• Genest door de rug geniet

• Op de rug gebonden

2. Stel een van de volgende randopties voor inbinden in:
    • Links binden

• Rechts binden

• Boven binden

Opmerking: Boven binden is alleen beschikbaar als de opmaakinstelling ofwel 2 rijen x 1 kolom, ofwel 2 rijen x 2 kolommen is.

Instellingen voor rijen en kolommen opgeven voor boekje

In de boekjesinstellingen onder Rij en kolom kunt u 1 x 2, 2 x 2 of 2 x 2 boekje herhalen opgeven.

1. Klik op de pijl rechts van het vak Rij en kolom om de vervolgkeuzelijst weer te geven.
  2. Selecteer 1 x 2, 2 x 2 of 2 x 2 boekje herhalen.

Welke instellingen beschikbaar zijn, hangt af van de bindstijl.

3. Klik op Centreren om de eerste plaatsing van de pagina-inhoud vast te leggen.

Als u een instelling voor opkruipen opgeeft en In selecteert, kunt u Centreren gebruiken als hulp bij het verdelen van de ruimte op de ingeslagen pagina of om een rugmarge op te geven om de hoeveelheid opkruipen aan te geven.

Beschikbare stijlen voor bindopties

In de volgende tabel wordt getoond welke stijlinstellingen met welke bindopties kunnen worden gebruikt. Deze instellingen gelden voor PostScript- of PDF-taken, maar niet voor VDP-taken.

Opmerking: Voor de bindopmaak Boekje herhalen wijzigt u met de instelling Stijl de afdrukstand van de boekjes. Voor de opmaak Combineren kunt u met de instelling Stijl de afdrukstand van de pagina's wijzigen.
Bindmethode Standaard Kop aan kop Voet aan voet Omgekeerd Afwisselend omgekeerd
Links binden Ja Ja Ja Nee Nee
Rechts binden Ja Ja Ja Nee Nee
Boven binden Ja Nee Nee Ja Ja

Instellingen voor Opkruipen opgeven

Voor Opkruipen stelt u een richting en veldikte in.

1. In het menu Opkruipen selecteert u een van de richtingsinstellingen (of Geen).
    • In: hiermee blijven de posities van de pagina op het buitenste vel constant. De posities van de overige pagina's op alle andere vellen verschuiven naar de rug.

• Uit: hiermee blijven de posities van de pagina op het binnenste vel constant. De posities van de overige pagina’s op alle andere vellen worden van de rug af verplaatst.

2. Stel de veldikte op een van de volgende manieren in:
    • Klik op een optie in het menu voor het aanpassen van opkruipen.

• Voer een aangepaste waarde voor dikte tussen 0 en 2 punten in (of het equivalent in een andere maateenheid).