Workflow van Pagina bewerken

Met de functie Pagina bewerken kan de gebruiker inhoud op geselecteerde pagina's verplaatsen om te voorkomen dat pagina-inhoud wordt afgekapt bij afwerkingstypen zoals nieten of perforeren.

Pagina bewerken kan worden gebruikt om inhoud op pagina's bij te snijden of te verplaatsen door het formaat bij Bijsnijkader of Snijkader voor de pagina aan te passen.

Paginaverschuiving

Paginaverschuiving is de eenvoudigste manier om pagina-inhoud te verplaatsen en is de standaardmodus in Pagina bewerken. Met Paginaverschuiving worden het bijsnijkader en snijkader tegelijkertijd aangepast in overeenstemming met PDF-regels over het formaat van deze vakken.

Gebruik de besturingselementen X en Y om de pagina-inhoud te verschuiven.

Bijsnijkader en Snijkader

Als u Bijsnijkader of Snijkader wilt inschakelen, klikt u op de wisselknop om het groene vinkje weer te geven.

Ingeschakeld:

Uitgeschakeld:

Selecteer Marge of Formaat en verschuiving om aanpassingen door te voeren in Bijsnijkader en/of Snijkader.

Bij Bijsnijkader wordt het gebied gedefinieerd tot waar de pagina-inhoud moet worden afgekapt. Dit formaat wordt in Acrobat gebruikt voor schermweergave en afdrukken. Bij Snijkader worden de gewenste afmetingen van de afgewerkte pagina gedefinieerd. Voor de meeste documenten zijn het bijsnijkader en het snijkader standaard even groot.

Wanneer u een van deze functies inschakelt, leest Fiery JobMaster de informatie in het bijsnijkader en het snijkader uit het bestand. Het kader van het bijsnijkader wordt aangegeven met een streepjeslijn. Het kader van het snijkader wordt aangegeven met een streepjes- en puntjeslijn.

Marge

In het onderstaande voorbeeld moet de inhoud op pagina 4 naar rechts worden verschoven om een perforatie aan de linkerzijde van de pagina mogelijk te maken. Het snijkader wordt aangepast om de linkermarge verder naar links te verplaatsen met een waarde van -0,5 inch en de rechtermarge naar links te verplaatsen met een waarde van 0,5 inch. Door deze aanpassingen wordt de pagina-inhoud effectief naar rechts verplaatst en is er meer lege ruimte voor de perforatie aan de linkerzijde van de pagina.

Formaat en verschuiving

Wanneer Bijsnijkader is ingeschakeld, kunt u via Formaat en verschuiving de instelling voor Bijsnijkader aanpassen door een standaardvelformaat te kiezen of de instellingen voor Breedte en Hoogte voor Bijsnijkader op te geven. Links en Boven worden gebruikt om de afstand tussen de linkerzijde en de bovenzijde van het snijkader ten opzichte van het bijsnijkader op te geven. Wanneer Snijkader is ingeschakeld, kunt u het snijkader van de pagina aanpassen door waarden voor Breedte en Hoogte op te geven.

In het onderstaande voorbeeld hebben het bijsnijkader en snijkader oorspronkelijk hetzelfde formaat (8,5 bij 11 in). Bij een verschuiving van 0,5 inch naar links voor het bijsnijkader, wordt het bijsnijkader 0,5 inch naar rechts verplaatst. Omdat het snijkader op dezelfde positie is gebleven, wordt het snijkader links met 0,5 inch verkleind en is dit nu 8 bij 11 inch.

Voor een taak die met perforatie in de bovenrand moet worden afgewerkt, heeft de gebruiker een negatieve waarde ingevoerd in het veld Boven voor Snijkader (zie het onderstaande voorbeeld). De grootte van het snijkader is niet gewijzigd, maar de inhoud is omlaag verplaatst, zodat er meer ruimte is voor de perforatie. De optie Vooraf gedefinieerd bijsnijformaat is niet ingeschakeld, maar de gebruiker kan de waarden in de velden Breedte en Hoogte wel wijzigen.