Tabbladen toevoegen

U kunt een tabblad invoegen voor elke pagina met een bladwijzer van het geselecteerde niveau of voor een hoofdstukbeginpagina.

Als u tabbladen wilt invoegen op locaties met een PDF-bladwijzer, moet de geïmporteerde taak een Acrobat PDF-document waarin al bladwijzers zijn opgegeven. Als u tabbladen wilt invoegen op locaties met een hoofdstukbegin, voegt u de hoofdstukbeginpagina’s toe in Fiery JobMaster. U moet een geactiveerde Fiery JobMaster-licentie hebben.
  1. Importeer een PDF-taak in de wachtrij Geblokkeerd van Command WorkStation.
  2. Selecteer een taak in de wachtrij Geblokkeerd en kies een van de volgende mogelijkheden:
    1. Selecteer JobMaster in het menu Acties.
    2. Klik vervolgens met de rechtermuisknop en selecteer JobMaster.
  3. Selecteer Bladwijzers weergeven in het menu Weergave. De PDF-bladwijzers worden weergegeven met een rood lint.
  4. Als u hoofdstukbeginpagina’s aan de PDF wilt toevoegen, selecteert u een pagina en kiest u Hoofdstukbegin in het menu Acties. Hoofdstukbeginpagina’s worden weergegeven met een blauw lint. Als een pagina zowel een bladwijzer als een hoofdstukbegin is, wordt deze weergegeven met een blauw en rood lint.
  5. Ga in het menu Acties naar Acties hoofdstuk en bladwijzer en selecteer een of meerdere van de volgende opties:
    Optie Beschrijving
    Bladwijzers converteren naar tabbladen Alle pagina's met favorieten van een geselecteerd niveau of alle beginpagina's van het hoofdstuk worden geconverteerd naar tabbladen. Het venster Tabblad bewerken wordt automatisch geopend. De tabtekstvelden worden automatisch ingevuld met de titel van elke bladwijzer. (Alleen ingeschakeld als de geïmporteerde PDF bladwijzers heeft of als hoofdstukbegin is ingesteld.)
    Tabblad invoegen Er wordt een tabblad ingevoegd vóór elke pagina met bladwijzer van een geselecteerd niveau of vóór een hoofdstukbeginpagina. Het venster Tabblad bewerken wordt automatisch geopend. De tabtekstvelden worden automatisch ingevuld met de titel van elke bladwijzer. (Alleen ingeschakeld als de geïmporteerde PDF bladwijzers heeft of als hoofdstukbegin is ingesteld.)
    Tekst invoegen Er wordt een bladwijzertitel ingevoegd in alle pagina's van een geselecteerd bladwijzerniveau. Het venster Nummering en stempls wordt automatisch geopend en de tekstvelden van het tabblad worden automatisch ingevuld met de titel van elke bladwijzer. (Alleen ingeschakeld als de geïmporteerde PDF bladwijzers heeft niet beschikbaar is voor hoofdstukbeginpagina's.)
    Opmerking:
    • Fiery JobMaster ondersteunt maximaal zes niveaus PDF-bladwijzers.
    • Als twee of meer bladwijzers op hetzelfde niveau op een pagina verschijnen, wordt alleen de eerste bladwijzer gebruikt.
    • Als er twee of meer niveaus bladwijzer op een pagina zijn, wordt alleen het hoogte niveau bladwijzer gebruikt. Als er bijvoorbeeld bladwijzers van niveau 1 en niveau 2 op een pagina zijn en u een bladwijzer van niveau 2 selecteert, worden deze pagina genegeerd door de functie Acties hoofdstuk en bladwijzer.
    • Langere bladwijzertitels die niet in het tabtekstveld passen, lijken aan beide zijden te worden afgekapt.
    • Tabbladfunctionaliteit met meerdere banken wordt niet ondersteund. Als meerdere sets tabbladen worden ondersteund op uw Fiery-server, worden tabbladen altijd ingevoegd in de eerste set.
    • Alle tabbladen die zijn ingevoegd met Acties hoofdstuk en bladwijzer, hebben dezelfde tabbladinstellingen en tabbladmediavoorkeuzen.
    • Zelfs als tabbladen worden ingevoegd met Acties hoofdstuk en bladwijzer, kunt u met de functie Tabblad invoegen tabbladen invoegen.

Wanneer tabbladen aan een document zijn toegevoegd, kunt u met het pictogram Filteren op tabbladen op de werkbalk Paginaweergave alleen de pagina’s met tabbladen weergeven.