Boekje, schaal of aflopende bedrukking opgeven voor VDP-inslag

VDP-inslaginstellingen voor een boekje met meerdere per vel, aflopende bedrukking en schaal verschillen enigszins van de instellingen voor een standaardtaak in Fiery Impose.

Boekje met meerdere per vel instellen voor VDP-taken

U kunt een 2 x 2 uniek boekje opgeven wanneer u Door de rug geniet selecteert voor een VDP-taak. (Hiermee kunt u twee records op een vel afdrukken.) Voor records van verschillende lengte voegt Fiery Impose automatisch blanco pagina's toe op basis van pagineringsvereisten.

U kunt de instellingen opslaan als voorkeuze die u vanuit Virtuele printers of Hot Folders kunt selecteren.

1. Selecteer een taak in de lijst Geblokkeerd in Command WorkStation en klik vervolgens op Acties > Impose.
  2. In het venster Fiery Impose selecteert u Boekje als gebruiksdoel en Door de rug geniet als inbindtype.
  3. Klik op Links, Rechts of Boven voor de inbindstijl.
  4. Als u het velformaat wilt opgeven, klikt u op Bewerken naast het tekstveld Vel.
  5. Als u omslaginstellingen wilt opgeven, klikt u op Omslag en klikt u vervolgens op Geen, Binnenzijde, Buitenzijde of Beide zijden in de vervolgkeuzelijsten Vooromslag en Achteromslag.
    Opmerking: U kunt het mediatype voor een omslag van een VDP-taak niet wijzigen.
  6. Geef de Afdrukstand opmaak op en klik vervolgens op 2 X 2 uniek boekje bij Rij en kolom.
    Opmerking: 2 x 2 uniek boekje is alleen beschikbaar voor VDP-taken. Als u een PostScript- of PDF-taak inslaat en dezelfde sjabloon gebruikt, wordt de standaardinstelling 2 x 2 boekje herhalen gebruikt.
  7. Geef naar wens andere instellingen op.

Aflopende bedrukking of schaal instellen in VDP-inslag

Het instellen van aflopende bedrukking in VDP-inslag beïnvloedt de plaats van de snijtekens. In Fiery Impose worden de snijtekens standaard aan de rand van de afbeelding geplaatst. Als u afloopwaarden voor VDP-inslag toepast, worden de snijtekens automatisch verschoven met het afloopgetal.

Kies een van de volgende mogelijkheden:
  • Voer voor Aflopende bedrukking de afloopwaarden in in de velden Horizontaal en Verticaal.

• Selecteer in het deelvenster Schaal de optie Passend schalen, 100% of Aangepast in de vervolgkeuzelijst Schalingsfactor.

Als u Aangepast kiest, moet u een schaalfactor invoeren in het veld Schaalfactor.