Meerdere tabbladstijlen toevoegen aan een document

U kunt meerdere tabbladstijlen toevoegen aan een document in Fiery JobMaster als uw printer deze functie ondersteunt. U kunt de verschillende tabbladstijlen ook nesten als uw printer deze functie ondersteunt.

Importeer de in de wachtrij geplaatste taak in Fiery JobMaster.
U kunt meerdere tabbladstijlen maken en vervolgens tabbladen invoegen of bestaande pagina's converteren naar tabbladen in eenzelfde taak en de tabbladstijlen toewijzen.
  1. Kies een van de volgende mogelijkheden in het deelvenster Paginaweergave:
    • Als u een bestaande pagina van uw document wilt converteren, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Converteren naar tabblad.
    • Als u een nieuw tabblad wilt invoegen, klikt u met de rechtermuisknop op een pagina en selecteert u Tabblad invoegen. Het tabblad wordt voor de geselecteerde pagina ingevoegd.
    Als uw printer meerdere tabbladstijlen ondersteunt, worden de beschikbare tabbladstijlen vermeld. U kunt ook een nieuwe tabbladstijl maken door te klikken op Nieuw maken als deze optie beschikbaar is.
  2. Selecteer een tabbladstijl voor uw geselecteerde tabblad.
  3. Ga door met het toevoegen van tabbladen en selecteer een van de beschikbare stijlen. Daarnaast kunt u ook het volgende doen:
    • Als u het tabbladmedium wilt wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op een tabblad en selecteert u Tabbladmedia wijzigen.
    • Klik met de rechtermuisknop op een tabblad en selecteer Tabblad bewerken om wijzigingen aan te brengen in de tabbladstijl. Raadpleeg Tabbladen invoegen en bewerken in Fiery JobMaster.
    • Als u meerdere tabbladsets wilt nesten, selecteert u Meerdere tabbladsets nesten in het venster Tabblad bewerken.
      Opmerking: Als u deze optie niet selecteert, wordt alle tabbladstijlen na elkaar toegewezen, waar ze zich ook bevinden in de taak. Zie het voorbeeld hieronder.
  4. Als u informatie over de geselecteerde tabbladstijl wilt weergeven voor een specifieke pagina, klikt u op het tabblad. In de informatie over de tabbladstijl worden de volgende termen gebruikt:
    • Tab: één tab die buiten de rand van het medium uitsteekt
    • Tabrij: een enkele reeks tabs die vaak de rand van het medium omvat
    • Tabvel: de positie van de tab in een tabrij
    • Tabbladset: meerdere rijen met dezelfde tabbladstijlen die samen een tabbladset vormen
    • Tabbladstijl: mediakenmerken van de tabbladset (aantal tabs, verschuiving eerste tabblad, leesvolgorde)
Wanneer u ervoor kiest meerdere tabbladstijlen te nesten in één taak, worden de tabbladen die de tweede geselecteerde tabbladstijl gebruiken genest in de tabrij van de eerste tabbladstijl. U kunt bijvoorbeeld Tabrij 1 met 3 sets van tabbladen toewijzen aan de eerste twee tabbladen in de taak. Vervolgens wijst u Tabrij 2 met 5 sets van tabbladen toe aan het derde en vierde tabblad in de taak. Wanneer u het vijfde tabblad in de taak toewijst aan Tabrij 1, krijgt het tabblad positie nummer 3 in die rij. Als u vervolgens het zesde tabblad in de taak toewijst aan Tabrij 2, krijgt het tabblad positie nummer 1 in die rij. Als u het eerste tabblad van Tabrij 2 voor het eerste tabblad van Tabrij 1 plaatst in de taak, dan wordt Tabrij 2 de hoofdstijl en wordt Tabrij 1 genest in Tabrij 2. Voor niet-gebruikte tabbladen in een rij wordt de optie Uitvoerlade ongebruikte tabbladen in het venster Tabbladmedia gebruikt.

Als u er niet voor kiest meerdere tabbladstijlen te nesten in eenzelfde taak, dan worden de tabbladen voor elke tabbladstijl na elkaar toegewezen in de taak. In het voorbeeld met Tabrij 1 en Tabrij 2 hierboven krijgt het zesde tabblad in de taak dat is toegewezen aan Tabrij 2 dan positie nummer 3 in die tabrij.