Tabbladen invoegen en bewerken in Fiery JobMaster

Als de Fiery Server het afdrukken van tabbladen ondersteunt, kunt u tabbladen invoegen en tekst en media-instellingen voor tabbladen opgeven. In het venster Tabbladmedia kunt u media-instellingen opslaan als voorkeuze. U kunt aangepaste tabbladen definiëren en deze instellingen worden opgenomen in de voorkeuze.

U kunt twee tabbladstijlen opgeven in één document. Dit maakt het mogelijk hoofdstukken en subhoofdstukken te identificeren in lange documenten. Raadpleeg Meerdere tabbladstijlen toevoegen aan een document.

Het venster Tabbladmedia geeft een afbeelding van de tab met de afmetingen weer. Wanneer u het aantal tabbladen in een set wijzigt, veranderen de getoonde afmetingen in het weergegeven tabblad. U kunt tot 50 tabbladen opgeven in een set.

Als u een normale pagina wilt converteren naar een tabblad, selecteert u de optie Converteren naar tabblad voor die pagina.

Opmerking: De optie Converteren naar tabblad, beschikbaar in vorige versies van Fiery Compose, is verwijderd. Als u een bestaande pagina van het document, of een ingevoegde pagina, wilt converteren naar een tabblad in Fiery Compose, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Medium toewijzen. Selecteer vervolgens een tabbladmedium in de lijst.
  1. Klik met de rechtermuisknop op een in de wachtrij geplaatste/geblokkeerde taak in Command WorkStation en kies JobMaster.
  2. Als u een tabblad wilt invoegen, selecteert u één of meerdere pagina's in het deelvenster Paginaweergave en klikt u op Acties > Tabblad invoegen.
  3. Als u een tabblad wilt bewerken, klikt u er met de rechtermuisknop op in het deelvenster Paginaweergave of Velweergave en klikt u op Tabblad bewerken.
  4. Geef instellingen op in het venster Tabblad bewerken.
    • Tekst: als u meer dan één tabblad hebt in uw document, selecteert u het tabblad waarvan u de instellingen wilt opgeven. Wanneer u tekst aan een tabblad toevoegt, kunt u het volgende of vorige tabblad selecteren door te drukken op Ctrl+pijl naar rechts (Windows) of Cmd+pijl naar rechts (Mac OS).

• Achtergrondkleur: klik op de knop Uitgeschakeld om deze optie in te schakelen.

• Achtergrondafbeelding: als achtergrondafbeelding kan een bestand met de indeling BMP, JPEG (JPG), PNG, TIFF (TIF) of GIF worden gekozen. Wanneer u een achtergrondafbeelding voor het tabblad selecteert, kunt u de opaciteit, schaal en rotatie opgeven en marges in verhouding tot het tabbladformaat instellen.

5. Als u media-instellingen wilt opgeven, klikt u op de knop Bewerken naast het veld Mediavoorkeuze en geeft u de instellingen op:
    • Tabvolgorde: geeft de volgorde aan waarin de tabbladen worden afgedrukt.

• Uitvoerlade voor ongebruikte tabbladen: kies deze instelling als u een taak afdrukt waarbij niet alle tabbladen in de set worden gebruikt. Als u bijvoorbeeld slechts drie tabbladen van een set met vijf tabbladen gebruikt, worden de twee ongebruikte tabbladen uitgevoerd naar de geselecteerde lade.

• Tabverschuiving (converteren naar tabblad): kies deze instelling voor tabbladen die zijn geconverteerd vanaf een bestaande pagina.

6. (Optioneel) Als u de media-instellingen wilt opslaan als voorkeuze, klikt u op het pictogram Voorkeuze opslaan naast de vervolgkeuzelijst Mediavoorkeuze en geeft u de voorkeuze een naam.

Voorkeuzen worden weergegeven in het venster Tabbladmedia en in het venster Tabblad bewerken.

7. Klik op OK in het venster Tabbladmedia.
  8. Klik op OK in het venster Tabblad bewerken.