Paginanummers toevoegen in Fiery JobMaster

In Fiery JobMaster kunt u paginanummers en inhoud toevoegen aan verschillende pagina's van uw taak en een aantal parameters opgeven.

1. Klik met de rechtermuisknop op een in de wachtrij geplaatste/geblokkeerde taak in Command WorkStation en kies JobMaster.
  2. Selecteer de pagina('s) die u wilt bewerken in het deelvenster Paginaweergave en kies Acties > Nummering bewerken.
  3. Geef de instellingen op in het venster Paginanummers en stempel. U kunt een voorbeeld van de gemaakte keuzes weergeven in het venster Fiery JobMaster. Klik op OK wanneer u klaar bent.
    • Selecteren , Verplaatsen: de afbeelding selecteren of verplaatsen.

• Paginanummers: klik op de knop Uitgeschakeld om deze instelling in te schakelen. Hiermee geeft u opties voor paginanummers weer, alsook de knop Achtergrond en bijbehorende opties.

• Tekst: gebruik het plusteken om menu's te openen voor het opgeven van paginanummers, datum, tijd en documentnaam. De standaardpositie van deze tekst is rechts onderaan op de pagina. U kunt het formaat van het veld wijzigen in het venster Voorbeeld. U kunt het veld ook verplaatsen met het gereedschap Selecteren.

• Achtergrond: klik op de knop Uitgeschakeld om deze instelling in te schakelen. Selecteer de kleur en de opaciteit van de achtergrond in het paginanummerveld.

• Beginnen bij: voer het paginanummer in dat u wilt gebruiken voor de eerste pagina van de taak. De paginanummering telt altijd vanaf de eerste pagina van de taak. Als bijvoorbeeld "6" is opgegeven als beginpagina, dan is het paginanummer van de eerste pagina "6", dat van de tweede pagina "7" enzovoort.

• Interval: geef het interval tussen de paginanummers op. U kunt opgeven dat het paginanummer per pagina of om de twee pagina's moet worden verhoogd.

• Opmaark: geef de notatie van de paginanummers op. U hebt de keuze uit: A,B,C; a,b,c; I,II,III; i,ii,iii.

• Afdrukken op: geef op of de paginanummerinformatie op beide pagina's, alleen op de voorzijde, of alleen op de achterzijde moet worden afgedrukt.

• Gespiegeld: de paginanummers worden gespiegeld op tegenoverliggende pagina's geplaatst.

• Tabbladen en tussenbladen tellen: ingevoegde tabbladen of blanco pagina's worden meegeteld bij het berekenen van paginanummers.

• Afdrukken op tabbladen: paginanummers worden afgedrukt op de ingevoegde tabbladen.

• Oneven paginanummer op voorzijde afdwingen: schakel dit selectievakje in om ervoor te zorgen dat de voorzijde van het vel altijd een oneven pagina is. De voorzijde van het vel is doorgaans de rechterpagina in leesweergave. Dit is handig voor hoofdstukbeginpagina's in boekjes.

• In- en uitzoomen: hiermee kunt u in- en uitzoomen. Klik op het pictogram om de gescande pagina passend te maken voor het voorbeeldvenster.