Een scan importeren en bewerken in Fiery JobMaster

U kunt een scan importeren met de TWAIN-invoegtoepassing Fiery Remote Scan wanneer deze op uw computer is geïnstalleerd. Vervolgens kunt u kenmerken van de scan zoals formaat en helderheid aanpassen en vlekken verwijderen.

U kunt de functies in het venster Scanvoorbeeld en scan bewerken alleen gebruiken tijdens de scanbewerking. U kunt deze functies niet toepassen op pagina's die al deel uitmaken van een Fiery JobMaster-Fiery Impose-taak.

1. Klik met de rechtermuisknop op een geblokkeerde taak in Command WorkStationTaakcentrum en selecteer JobMaster.
  2. Selecteer Acties > Pagina's invoegen of Invoegen > Pagina's invoegen in het venster Fiery JobMaster.
  3. Selecteer Scannen in het venster Pagina's invoegen.
  4. Kies Fiery Remote Scan 6 in de lijst van scanners als deze niet is geselecteerd en klik op Scannen.

U kunt ook een andere scanner selecteren als de TWAIN-invoegtoepassing van deze scanner op uw computer is geïnstalleerd.

5. Selecteer de Fiery Server waarmee verbinding moet worden gemaakt.

Klik op het Help-pictogram in het venster Fiery Remote Scan voor instructies over het gebruik van Fiery Remote Scan.

6. Selecteer Uit postvak of Scannen en volg de instructies in de Help van Fiery Remote Scan.
  7. Als u de scan wilt bewerken, gebruikt u de opties in het venster Scanvoorbeeld en scan bewerken. De volgende opties zijn beschikbaar voor afzonderlijke pagina's of, als de knop Toepassen op alle is geselecteerd, voor alle pagina's van de scantaak.
    • Inlezen: de scan inlezen vanuit het postvak of de printer.

• Selecteren, Verplaatsen: de gescande afbeelding selecteren of verplaatsen in het weergavevenster.

• In- en uitzoomen: hiermee kunt u in- en uitzoomen. Klik op het pictogram om de gescande pagina passend te maken voor het voorbeeldvenster.

• Rechtzetten: een afbeelding rechtzetten.

• Vlekken verwijderen: stipjes of vlekken die soms zichtbaar zijn op gescande afbeeldingen verwijderen.

• Mediaformaat: automatisch het dichtstbijgelegen paginaformaat uit de lijst van paginaformaten toepassen op de gescande pagina, indien nodig geroteerd. Bijvoorbeeld: 8,48 x 10,98" geeft 8,5 x 11" staand en, als de afbeelding wordt geroteerd, 8,5 x 11" liggend.

Opmerking: Met Scanformaat stelt u het definitieve paginaformaat in op het oorspronkelijke scanformaat. Met Paginaformaat definieert u het paginaformaat van het geïmporteerde document. De gescande afbeelding wordt op dat paginaformaat ingesteld. Het printerstuurprogramma bepaalt welke paginaformaten worden weergegeven.
    • Breedte, Hoogte: bepaald door de keuzes in Mediaformaat en Afdrukstand.

• Deze pagina verwijderen: de geselecteerde pagina in het voorbeeldvenster verwijderen.

Opmerking: Het is ook mogelijk om bijkomende pagina's te scannen en aan de bestaande scantaak toe te voegen.
  8. Klik op Importeren.
  9. Selecteer de gescande pagina's in het venster Pagina's invoegen en versleep ze naar het deelvenster Paginaweergave in het venster Fiery JobMaster.