Inhoud toevoegen aan tabs met aflooprand

In Fiery JobMaster kunt u sets van tabs met aflooprand definiëren, opgemaakte tekst toevoegen en achtergrondkleur- en afbeeldingen toevoegen.

1. Selecteer een taak in de lijst Geblokkeerd in Command WorkStation en kies Acties > JobMaster.
  2. Selecteer een pagina van de taak in het deelvenster Paginaweergave en kies Acties > Randtab met afloop bewerken.

Wanneer u instellingen opgeeft in het venster Randtabs met afloop, kunt u een voorbeeld van de instellingen weergeven door te klikken op Voorbeeld.

3. Selecteer het tabblad Inhoud in het venster Randtabs met afloop en selecteer vervolgens Lijst.
  4. Geef het bereik op voor de tabs met aflooprand door de paginanummers in te voeren in de velden Vanaf en T/m. Druk op Enter om een rij voor de volgende set te maken.

Paginabereiken moeten opeenvolgend zijn en mogen elkaar niet overlappen. U kunt bepaalde pagina's overslaan voor het begin van een hoofdstuk. Als u een paginabereik wilt verwijderen, selecteert u het bereik en gebruikt u de minknop onder in het venster.

5. Als u tekst wilt opgeven voor alle tabs met aflooprand in een bereik, selecteert u een bereik en voert u de tekst in in het tekstveld Type. Geeft tekstinstellingen zoals lettertype en afdrukrichting op.
  6. Als u een achtergrondvulling wilt toevoegen, selecteert u een kleur en een percentage opaciteit.

U schakelt de optie Achtergrond in door op de knop Uitgeschakeld te klikken.

7. Als u een afbeelding wilt toevoegen aan alle tabbladen, klikt u op de knop Uitgeschakeld om het gebied Afbeelding in te schakelen. Blader vervolgens naar een afbeelding en selecteer deze.

Geschikte bestandsindelingen voor afbeeldingen zijn BMP, JPEG, TIFF, TIF, GIF of PNG. U kunt ook instellingen zoals opaciteit en marges in verhouding tot het tabbladformaat opgeven.

8. Klik op de knop Stijlen toepassen op alle om op te geven welke stijlen u wilt toepassen op welke sets met tabs.

Standaard zijn stijlen alleen van toepassing op tabs in de huidige sectie. Als u Stijlen toepassen op tabbladen van dezelfde positie inschakelt, worden de ingeschakelde onderdelen ook toegepast op alle tabsecties die zich op dezelfde tabpositie bevinden.