Meerdere tabbladstijlen toevoegen aan een document

U kunt meerdere tabbladstijlen aan een document in Fiery JobMaster toevoegen als uw printer de functie ondersteunt. U kunt de verschillende tabbladstijlen nesten, als uw printer de functie ondersteunt.

Importeer de in de wachtrij geplaatste taak in Fiery JobMaster.
U kunt meerdere tabbladstijlen maken en vervolgens ofwel tabbladen invoegen ofwel bestaande pagina's omzetten in tabbladen in dezelfde taak en de tabbladstijlen toewijzen.
  1. Voer een van de volgende handelingen uit in het deelvenster Paginaweergave:
    • Als u een bestaande pagina in het document wilt converteren, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Converteren naar tabblad.
    • Om een nieuw tabblad in te voegen, klikt u met de rechtermuisknop op een pagina en selecteert u Tabblad invoegen. Het tabblad wordt ingevoegd als de vorige pagina.
    Als de printer meerdere tabbladstijlen ondersteunt, worden de beschikbare tabbladstijlen weergegeven. U kunt ook een nieuwe tabbladstijl maken door te klikken op Nieuwe maken als de optie beschikbaar is.
  2. Selecteer een tabbladstijl voor uw geselecteerde tabbladstijl.
  3. Blijf tabbladen toevoegen en selecteer een van de beschikbare stijlen. Daarnaast kunt u het volgende doen:
    • Als u de tabbladmedia wilt wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op een tabblad en selecteert u Tabbladmedia wijzigen.
    • Klik met de rechtermuisknop op een tabblad en selecteer Tabblad bewerken om wijzigingen in de tabbladstijl aan te brengen. Raadpleeg Tabbladen invoegen en bewerken in Fiery JobMaster.
    • Kies om meerdere tabbladsets te nesten door Meerdere tabbladsets nesten in het venster Tabblad bewerken te selecteren.
      Opmerking: Als u deze optie niet wilt selecteren, wordt elk van de tabbladstijlen op volgorde toegewezen ongeacht hun positie in de taak. Zie het onderstaande voorbeeld.
  4. Om de informatie te bekijken over de tabbladstijl die voor een specifieke pagina is geselecteerd, klikt u op het tabblad. In de informatie over de tabbladstijl wordt de volgende terminologie gebruikt:
    • Tabbladlipje - één lipje dat vanaf de rand van het tabblad uitsteekt
    • Tabbladenrij - één set tabbladlipjes die meestal de rand van de media beslaat
    • Tabpositie - de positie van het tabblad in een tabbladenrij
    • Tabbladenset - meerdere rijen met dezelfde tabbladstijlen die samen een tabbladenset vormen
    • Tabbladstijl - mediakenmerken van de tabbladenset (aantal lipjes, eerste tabbladverspringing, leesvolgorde)

Wanneer u meerdere tabbladstijlen in één taak wilt nesten, worden de tabbladen die de tweede geselecteerde tabbladstijl gebruiken in de rij tabbladen van de eerste tabbladstijl genest. U wijst bijvoorbeeld tabbladenrij 1 met 3 sets tabbladen aan de eerste twee tabbladen in de taak toe. U wijst vervolgens tabbladenrij 2 met 5 sets tabbladen aan de derde en vierde tabbladen in de taak toe. Wanneer u het vijfde tabblad in de taak aan tabbladenrij 1 toewijst, krijgt het tabblad positienummer 3 in die rij. Als u vervolgens het zesde tabblad in de taak aan tabbladenrij 2 toewijst, krijgt het tabblad positienummer 1 in die rij. Als u het eerste tabblad van tabbladenrij 2 vóór het eerste tabblad van tabbladenrij 1 in de taak plaatst, krijgt tabbladenrij 2 de primaire stijl en wordt tabbladenrij 1 in tabbladenrij 2 genest. Voor de ongebruikte tabbladen in een rij wordt de optie Uitvoerlade voor ongebruikte tabbladen in het venster Tabbladmedia gebruikt.

Als u geen meerdere tabbladstijlen in één taak wilt nesten, dan worden de tabbladen voor elke tabbladstijl op volgorde in de taak toegewezen. Vervolgens krijgt, als u tabbladenrij 1 en tabbladenrij 2 uit het bovenstaande voorbeeld gebruikt, het zesde tabblad in de taak die aan tabbladenrij 2 is toegewezen, positienummer 3 in die tabbladenrij.