Een scan bewerken in Fiery JobMaster

Wanneer u een PDF-document in Fiery JobMaster invoegt, wordt het document standaard gecontroleerd op gescande inhoud. Als er gescande inhoud wordt gevonden, wordt u gevraagd of u de gescande afbeeldingen wilt bekijken en bewerken. U kunt vervolgens aspecten van de scan aanpassen, zoals het formaat, de helderheid en de verwijdering van vlekken.

U kunt de functies in het venster Scanvoorbeeld en scan bewerken gebruiken tijdens de scanbewerking en wanneer gescande inhoud wordt geïmporteerd in een Fiery JobMaster-taak. U kunt deze functies niet toepassen op pagina's die al deel uitmaken van een Fiery JobMaster-Fiery Impose-taak.

1. Klik met de rechtermuisknop op een geblokkeerde taak in Taakcentrum van Command WorkStation en selecteer JobMaster.
  2. In het venster Fiery JobMaster selecteert u Tussenvel > PDF- of PS-bestanden invoegen, Tussenvel > Invoegen vanaf scanner of Tussenvel > Afbeeldingsbestanden invoegen. Als de ingevoegde pagina's gescande inhoud bevatten, wordt u gevraagd of u de gescande afbeeldingen wilt bekijken en bewerken.
  3. U bewerkt de scan met de opties in het venster Scanvoorbeeld en scan bewerken. Deze opties zijn beschikbaar voor afzonderlijke pagina's of, als de knop Overal toepassen is geselecteerd, voor alle pagina's van de scantaak:
    • Inlezen: de scan wordt ingelezen vanuit het postvak of de scanner. Deze optie is alleen beschikbaar als u Invoegen vanaf scanner gebruikt.

• Selecteren, Verplaatsen: hiermee selecteert of verplaatst u de gescande afbeelding in de viewer.

• In- en uitzoomen: hiermee zoomt u in of uit. Klik op het pictogram om de gescande pagina aan te passen aan het voorbeeldvenster.

• Rechtzetten: hiermee zet u een afbeelding recht.

• Vlekken verwijderen: hiermee verwijdert u stipjes of vlekken die soms zichtbaar zijn op gescande afbeeldingen.

• Mediaformaat: hiermee past u automatisch het dichtstbijgelegen paginaformaat uit de lijst met paginaformaten toe op de gescande pagina, indien nodig geroteerd. 8,48 x 10,98" resulteert bijvoorbeeld in 8,5 x 11" staand en, als de afbeelding wordt geroteerd, 8,5 x 11" liggend.

Opmerking: Met Scanformaat stelt u het definitieve paginaformaat in op het oorspronkelijke scanformaat. Met Paginaformaat definieert u het paginaformaat van het geïmporteerde document. De gescande afbeelding wordt op dat paginaformaat ingesteld. Het printerstuurprogramma bepaalt welke paginaformaten worden weergegeven.
    • Breedte, Hoogte: wordt bepaald door de selecties bij Mediaformaat en Afdrukstand.

• Deze pagina verwijderen: hiermee verwijdert u de geselecteerde pagina in het voorbeeldvenster.

Opmerking: Het is ook mogelijk om extra pagina's te scannen en aan de bestaande scantaak toe te voegen.
  4. Klik op Importeren.
  5. Selecteer gescande pagina's in het venster Pagina's invoegen en sleep deze naar het deelvenster Paginaweergave in het venster Fiery JobMaster.