Beschrijving van inslagsjablonen

Fiery Impose biedt vooraf gedefinieerde sjablonen. Welke instellingen in een sjabloon zijn opgenomen, is afhankelijk van de specifieke sjabloon.

De sjabloon 1 per vel; voll. afloop

Met de opmaak 1 per vel; voll. afloop drukt u één pagina per vel af. Markeringen geven aan waar het papier moet worden afgesneden, zodat de kleuren tot de rand van het papier doorlopen. Bij deze opmaak worden de volgende instellingen gebruikt:

• Aflopende bedrukking: Beide toepassen geselecteerd

• Snijtekens: Zwarte, vaste 1/2 pt. brede, 0,2222 inch lange standaardstijlmarkeringen

• Vouwlijnen: Zwarte, gestippelde 1/2 pt. brede, 0,2222 inch lange markeringen

• Taaklabel: Horizontaal, naam, velgegevens, datum en tijd in linkerbovenhoek

• Schalingsfactor: Passend schalen

• De sjablooninstelling Normaal

Voor de opmaak 1 per vel; voll. afloop gelden geen beperkingen.

De sjabloon 2 per vel; op de rug gebonden

Met de sjabloon 2 per vel; op de rug gebonden maakt u katernen voor een op de rug gebonden boek, waarbij alle vellen eenmaal worden gevouwen en op elkaar worden gestapeld. Bij deze opmaak worden de volgende instellingen gebruikt:

• Dubbelzijdig

• Aflopende bedrukking: Beide toepassen geselecteerd

• Snijtekens: Zwarte, vaste 1/2 pt. brede, 0,2222 inch lange standaardstijlmarkeringen

• Vouwlijnen: Zwarte, gestippelde 1/2 pt. brede, 0,2222 inch lange markeringen

• Taaklabel: Horizontaal, naam, velgegevens, datum en tijd in linkerbovenhoek

• Schalingsfactor: Passend schalen

• Op de rug gesneden

De opmaak 2 per vel; op de rug gebonden is bedoeld voor taken met veelvouden van vier pagina's, maar u kunt deze opmaak ook gebruiken voor taken met een ander aantal pagina's. In Fiery Impose worden zo nodig blanco pagina's toegevoegd. Pagina's worden geordend in groepen van vier, zodat elk vel na het vouwen vier opeenvolgende pagina's bevat.

Opmerking: De aanpassing Opkruipen is niet beschikbaar in deze sjabloon.

De sjabloon 2 per vel; door de rug geniet

Met de opmaak 2 per vel; door de rug geniet maakt u vellen voor een door de rug geniet boek. Alle vellen worden samengevouwen, het ene vel in het andere. Bij deze opmaak worden de volgende instellingen gebruikt:

• Dubbelzijdig

• Aflopende bedrukking: Beide toepassen geselecteerd

• Snijtekens: Zwarte, vaste 1/2 pt. brede, 0,2222 inch lange standaardstijlmarkeringen

• Vouwlijnen: Zwarte, gestippelde 1/2 pt. brede, 0,2222 inch lange markeringen

• Taaklabel: Horizontaal, naam, velgegevens, datum en tijd in linkerbovenhoek

• Schalingsfactor: Passend schalen

• Door de rug geniet

De opmaak 2 per vel; door de rug geniet is bedoeld voor taken met veelvouden van vier pagina's, maar u kunt deze opmaak ook gebruiken voor taken met een ander aantal pagina's. In Fiery Impose worden zo nodig blanco pagina's toegevoegd. Pagina's worden zo gesorteerd dat deze op volgorde liggen wanneer ze in katernen worden gevouwen en gebonden.

De sjabloon 3 per vel; in drieën gevouwen brochure

De opmaak 3 per vel; in drieën gevouwen brochure bestaat uit één vel dat in drieën wordt gevouwen. De drie delen zijn even breed, maar de ruimte tussen de delen verschilt, zodat het linkerdeel over de twee andere delen kan worden gevouwen. Bij deze opmaak worden de volgende instellingen gebruikt:

• Dubbelzijdig

• Snijtekens: Grijze, vaste 1/2 pt. brede, 0,2222 inch lange standaardstijlmarkeringen

• Taaklabel: Horizontaal, naam, velgegevens, datum en tijd in linkerbovenhoek

• Schalingsfactor: Passend schalen

• Combineren Uniek

De opmaak 3 per vel; in drieën gevouwen brochure is bedoeld voor taken met zes pagina's of een veelvoud hiervan, maar u kunt deze opmaak ook gebruiken voor taken met een ander aantal pagina's. In Fiery Impose worden zo nodig blanco pagina's toegevoegd.

De opmaak 3 per vel; in drieën gevouwen brochure wordt meestal gevouwen zoals hieronder is afgebeeld.

De sjabloon 4 per vel; uitvouwblad

De opmaak 4 per vel; uitvouwblad wordt meestal gebruikt voor brochures die uit vier delen bestaan. De voltooide brochure wordt eerst uitgevouwen tot de dubbele breedte en vervolgens tot viermaal de oorspronkelijke breedte. Bij deze opmaak worden de volgende instellingen gebruikt:

• Dubbelzijdig

• Aflopende bedrukking: Beide toepassen geselecteerd

• Snijtekens: Grijze, vaste 1/2 pt. brede, 0,2222 inch lange standaardstijlmarkeringen

• Taaklabel: Horizontaal, naam, velgegevens, datum en tijd in linkerbovenhoek

• Schalingsfactor: Passend schalen

• Combineren Uniek

De opmaak 4 per vel; uitvouwblad is bedoeld voor taken met veelvouden van vier pagina's, maar u kunt deze opmaak ook gebruiken voor taken met een ander aantal pagina's. In Impose worden zo nodig blanco pagina's toegevoegd.

De opmaak 4 per vel; uitvouwblad wordt meestal gevouwen zoals hieronder is afgebeeld.

De sjabloon 4 per vel; rug aan rug

De opmaak 4 per vel; rug aan rug wordt gebruikt om boekjes te maken met vier pagina's aan elke kant van het bedrukte vel. Door de twee bovenste pagina's te draaien, kunt u het katern zowel horizontaal als verticaal vouwen en bijsnijden. Als het boekje is voltooid, hebben alle pagina's de juiste volgorde en rotatie.

Bij deze opmaak worden de volgende instellingen gebruikt:

• Dubbelzijdig

• Aflopende bedrukking: Beide toepassen geselecteerd

• Rugmarges

• Snijtekens: Zwarte, vaste 1/2 pt. brede, 0,2222 inch lange standaardstijlmarkeringen

• Vouwlijnen: Zwarte, gestippelde 1/2 pt. brede, 0,2222 inch lange markeringen

• Taaklabel: Horizontaal, naam, velgegevens, datum en tijd in linkerbovenhoek

• Schalingsfactor: Passend schalen

• Door de rug geniet

De opmaak 4 per vel; rug aan rug is bedoeld voor taken met veelvouden van acht pagina's, maar u kunt deze opmaak ook gebruiken voor taken met een ander aantal pagina's. In Fiery Impose worden zo nodig blanco pagina's toegevoegd. Pagina's worden zo gesorteerd dat ze op volgorde liggen als de vellen worden gevouwen met twee vouwen in een hoek van 90 graden en vervolgens worden bijgesneden en gebonden.

Opmerking: Hoewel deze opmaak twee vouwen vereist, brengt de sjabloon alleen een vouwlijn op de rug aan. Bijvoorbeeld:

De opmaak 4 per vel; rug aan rug wordt meestal gevouwen zoals hieronder is afgebeeld. Als u meerdere vellen vouwt, moet u alle vellen op elkaar stapelen en tegelijk vouwen.

De sjabloon 4 per vel; Z-vouw

Met de opmaak 4 per vel; Z-vouw kunnen veel bladen over elkaar worden gevouwen zonder dat de gevouwen rug te veel wordt belast. Een bekend voorbeeld is een wegenkaart. Bij deze opmaak worden de volgende instellingen gebruikt:

• Dubbelzijdig

• Snijtekens: Grijze, vaste 1/2 pt. brede, 0,2222 inch lange standaardstijlmarkeringen

• Taaklabel: Horizontaal, naam, velgegevens, datum en tijd in linkerbovenhoek

• Schalingsfactor: Passend schalen

• Combineren Uniek

De opmaak 4 per vel; Z-vouw is bedoeld voor taken met veelvouden van acht pagina's, maar u kunt deze opmaak ook gebruiken voor taken met een ander aantal pagina's. In Fiery Impose worden zo nodig blanco pagina's toegevoegd.

De opmaak 4 per vel; Z-vouw wordt meestal gevouwen zoals hieronder is afgebeeld.