Rugmarges instellen

U kunt rugmarges instellen voor combinatietaken. Rugmarges zijn extra marges die ruimte bieden voor binden en andere afwerkopties.

De plaats van de rugmarges wordt door Fiery Impose bepaald op basis van de opmaak en het velformaat voor het inslaan van de taak. Voor taken die op de rug worden gebonden zijn bijvoorbeeld vaak grotere rugmarges nodig dan voor taken die door de rug worden geniet. Er moet namelijk ruimte overblijven voor het egaliseren van de rug en het lijmen van de katernen als het boek wordt ingebonden.
  1. Klik op Definiëren bij Rugmarge.
  2. Typ in het dialoogvenster Rugmarge voor elke rugmarge in uw opmaak de afmeting in de beschikbare tekstvelden.
  3. Als u een waarde in een van de velden hebt ingevoerd en alle rugmarges dezelfde afmetingen wilt geven, klikt u op Overal toepassen.
  4. Als u de optie Passend maken selecteert voordat u rugmarges instelt in het dialoogvenster Rugmarge, gebruikt u het selectievakje "Passend schalen" maakt gebruik van instellingen voor rugmarge om de positie van pagina-inhoud te bepalen.
    • Als u het selectievakje Passend maken (standaardinstelling) niet inschakelt, wordt bij de berekening de grootte van de rugmarge niet meegenomen. Wanneer u de grootte van de rugmarge wijzigt, wordt de pagina-inhoud niet geschaald, maar wordt in plaats daarvan de inhoud verschoven.
    • Als u het selectievakje Passend maken inschakelt, wordt de grootte van de rugmarge meegenomen in de berekening. Wanneer u de grootte van de rugmarge wijzigt, wordt de pagina-inhoud aangepast aan het gebied dat is gedefinieerd op basis van de rijen, kolommen en rugmarge-instellingen.