Opties voor Afwerkformaat voor Fiery Impose

De instelling Afwerkformaat bepaalt het formaat van het eindproduct na het afdrukken en het toepassen van afwerkingsprocessen als bijsnijden, vouwen of binden.

De standaardworkflow is Op basis van bijsnijkader.

De mogelijke workflows zijn:

• Op basis van bijsnijkader: voor de opmaak van de taak wordt verwezen naar het bijsnijkader van Adobe PDF. U moet het afloopformaat handmatig instellen voor de pagina-inhoud van het geselecteerde document. In deze afwerkformaatworkflow moet u het afwerkformaat van het eindproduct handmatig schatten door het afloopformaat af te trekken van de grootte van het bijsnijkader.

• Door gebruiker gedefinieerd: het uiteindelijke afwerkformaat en het afloopformaat worden automatisch gedetecteerd voor de PDF-taak, maar u kunt beide instellingen wijzigen. De pagina-inhoud wordt uitgelijnd in het midden van de media. In de workflow met het afwerkformaat Door gebruiker gedefinieerd is het afwerkformaat een statische waarde die onafhankelijk is van de afloop, het bijsnijkader of het paginaformaat van het document. De oorspronkelijke afloopformaten worden automatisch gedetecteerd.

• Op basis van snijkader: dit is een geautomatiseerde workflow waarmee de opmaak voor verschillende kleinere items, zoals visitekaartjes, briefkaarten of concerttickets, dynamisch op een groter vel, bijvoorbeeld van 11 x 17, wordt gemaakt. De gebruiker kan één overdrachtmap per papierformaat maken en hierin verschillende kleinere items opnemen. Bij een automatische afdrukstand wordt bepaald bij welke afdrukstand een zo groot mogelijk aantal items kan worden afgedrukt. Deze workflow is alleen van toepassing op combinatietaken.

Wanneer u het afwerkformaat wijzigt in Op basis van snijkader, wordt de afdrukstand van de opmaak automatisch ingesteld op Automatisch. Met de instelling Automatisch wordt berekend hoeveel items bij een staande en liggende afdrukstand kunnen worden afgedrukt en vervolgens wordt de afdrukstand gebruikt waarbij de velruimte optimaal wordt benut. Als u visitekaartjes van 3,5“ bij 2“ op een vel van 12x18 wilt afdrukken, kan het vel staand 24 visitekaartjes bevatten (8 rijen en 3 kolommen) en liggend 25 (5 rijen en 5 kolommen). Als Automatisch is ingesteld, wordt in dit geval dus een liggende afdrukstand gekozen omdat hierbij de meeste visitekaartjes worden geproduceerd. Automatisch is niet beschikbaar voor andere workflows voor afwerkformaten.

Het minimale afwerkformaat dat u kunt invoeren, is 0,25 inch. Het maximum is afhankelijk van het papierformaat dat door de printer wordt ondersteund.

Voordelen van het door de gebruiker gedefinieerde afwerkformaat

Het door de gebruiker gedefinieerde afwerkformaat is gebaseerd op het snijformaat dat in de oorspronkelijke inhoud is opgegeven. U geeft het afwerkformaat op en Fiery Impose plaatst de pagina-inhoud automatisch in het midden van elk vel.

Als de ingeslagen taak inhoud bevat die op elke pagina anders wordt geplaatst, telkens met een ander bijsnijformaat, en het door de gebruiker gedefinieerde afwerkformaat wordt geselecteerd, kan Fiery Impose het snijformaat dat is ingesteld in de Adobe PDF automatisch ophalen.

In de afwerkformaatworkflow gebaseerd op het bijsnijkader moet de gebruiker de afloopformaten zelf bepalen en enkele bewerkingen uitvoeren om de pagina-inhoud correct te plaatsen voor de inslagopmaak.

Voordeel van het afwerkformaat Op basis van snijkader

Een voordeel van het afwerkformaat Op basis van snijkader, vooral met geautomatiseerde workflows als Hot Folders, Virtuele Printers en Voorkeuzen, is dat rijen en kolommen automatisch opnieuw worden berekend als u het formaat van de PDF-afbeelding wijzigt. Bij een automatische afdrukstand van de opmaak wordt het aantal producten (zoals visitekaartjes) gemaximaliseerd. Als u het velformaat tijdens het instellen van de workflow in Fiery Impose wijzigt, wordt de opmaak bijgewerkt.