Marges instellen

De marge is de afstand tussen de rand van het vel en de rand van de opmaak. U kunt de gewenste marges op het vel instellen om voldoende ruimte over te laten aan alle zijden van het vel.

Als u een Aangepaste marge gebruikt, kunt u verschillende margewaarden opgeven voor alle vier de zijden van het vel, en de extra ruimte op het vel gebruiken voor het oppakken door de afwerkeenheid tijdens de verwerking.
Klik in Fiery Impose in het deelvenster Instellingen op een van de volgende opties in Marge.
  • Standaard - hiermee worden de marges automatisch ingesteld op de standaardwaarden. De standaardwaarden zorgen voor het niet-afdrukbare gebied.
    Opmerking: Het niet-afdrukbare gebied is de ruimte tussen de rand van het vel en de rand van de opmaak.
  • Niet-afdrukbaar gebied gebruiken - hiermee worden de marges automatisch ingesteld op nul. Als u deze optie selecteert, vallen de opmaakranden samen met de randen van het vel en wordt het niet-afdrukbare gebied gebruikt, waardoor afdrukken mogelijk is tot aan de rand van het vel. Alle marges geven een waarde van nul weer.
    Opmerking: De waarde van het niet-afdrukbare gebied van een vel is afhankelijk van het apparaat. Als u de optie Niet-afdrukbaar gebied gebruiken selecteert, kan het afgedrukte eindresultaat worden afgekapt.
  • Aangepast - hiermee kunt u de marges handmatig instellen op de gewenste waarden. Als u deze optie selecteert, kunt u de marges voor links, rechts, boven en onder handmatig instellen. Met de optie Aangepast kunt u voldoende ruimte rondom de opmaak overlaten voor de afwerking.
    Opmerking: De opgegeven marges worden toegepast op alle pagina’s in een taak.