Fiery JobFlow Help v2.4

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Instellingen van Collect

Met de module Collect kan de gebruiker criteria opgeven om taken te verzamelen voordat de taken worden vrijgegeven. Afhankelijk van opgegeven criteria, wachten de taken in de workflow tot aan de criteria is voldaan. Nadat aan de criteria is voldaan, worden de taken vrijgegeven aan de overige modules van de workflow.

De module Collect kan alleen worden toegevoegd ná de module Convert in een workflow.

Taken met opgegeven Collect-instellingen worden vermeld in Taken > Overzicht > Verzamelde taken of Taken > Alle taken > Verzamelde taken.

De module Collect heeft de volgende instellingen:
  • Aantal taken: Geef het aantal taken op dat moet worden verzameld voordat de taken aan de volgende module in de workflow kunnen worden vrijgegeven. U kunt bijvoorbeeld 50 opgeven voor het aantal taken. De taken in de workflow wachten tot het aantal taken 50 bedraagt voordat ze worden vrijgegeven.
  • Pagina-aantal: Geef het aantal pagina's op dat moet worden verzameld voordat de taken aan de volgende module in de workflow kunnen worden vrijgegeven. U kunt bijvoorbeeld 100 opgeven voor het aantal pagina's. De taken in de workflow wachten tot het totale aantal pagina's in de taken die worden verzameld 100 is.

Bovendien kunt u de volgende instellingen opgeven:

• Taken vrijgeven: Selecteer hoe de verzamelde taken moeten worden vrijgegeven. De opties in de vervolgkeuzelijst zijn:
    • Afzonderlijk: Elke verzamelde taak wordt afzonderlijk vrijgegeven.
    • Samengevoegd: Afzonderlijke taken worden als één enkele taak samengevoegd en verwerkt.
    • Gecollationeerd: Wanneer afzonderlijke taken worden samengevoegd, worden alle paginanummers met dezelfde markering samengevoegd. Als u bijvoorbeeld vijf taken hebt, wordt de 'pagina 1' van alle vijf taken samengevoegd. U kunt deze optie gebruiken als u meerdere boekjes wilt inslaan of als u stapels met meerdere taken wilt maken.
      Opmerking: Gecollationeerde taken worden samengevoegd. Collationeren zonder samenvoegen is niet mogelijk.
  • De volgorde waarin de taken worden vrijgegeven. De opties in de vervolgkeuzelijst zijn:
    • Op tijdstip van verzending: Taken volgen de FIFO-regel (wie het eerste komt, het eerste maalt) bij het vrijgeven.
    • Op naam: Taken worden in alfabetische volgorde vrijgegeven.
Opmerking: U kunt op de koppeling Nu vrijgeven klikken in de categorie Verzamelde taken verzameld op het tabblad Overzicht en het tabblad Alle taken als u de Collect-instellingen wilt negeren.

De module Collect is vooral nuttig in de volgende scenario's:

• Wanneer gebruikers printers vooraf laden met een bepaald mediumtype en willen dat de taken alleen met het vooraf geladen mediumtype worden afgedrukt. Gebruik de Collect-instellingen om op te geven hoeveel taken of pagina's er moeten worden verzameld om de vooraf geladen media in zijn geheel te gebruiken.

• Wanneer gebruikers speciale inkt of toner willen gebruiken. Gebruik de Collect-instellingen om te wachten tot een bepaald aantal taken of pagina's wordt bereikt om de speciale inkt of toner te gebruiken. Een voorbeeld: als er slechts één speciale toner wordt ondersteund, kunt u de Collect-instellingen gebruiken om te wachten tot u het vereiste aantal taken of pagina's hebt en dan de taken vrijgeven om met de speciale toner af te drukken. Gebruikers kunnen voorkomen dat ze tussen taken van toner moeten veranderen.
  • Wanneer gebruikers de automatische opmaak van visitekaartjes willen gebruiken op basis van stapelgrootte en hoeveelheid. Gebruikers kunnen een workflow maken waarbij het pagina-aantal op basis van het aantal vereiste visitekaartjes wordt opgegeven. Wanneer aan het criterium voor het pagina-aantal wordt voldaan, wordt de taak automatisch vrijgegeven.