Fiery JobFlow Help v2.4

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Instellingen voor Connect

Geef de locatie op van een script van een externe applicatie of overdrachtmap dat een bewerking uitvoert op een PDF in een Fiery JobFlow-workflow.

U kunt bijvoorbeeld desgewenst een externe toepassing gebruiken om een afbeelding te corrigeren, of een document dat in een andere toepassing, bijvoorbeeld CorelDraw, is gemaakt te converteren naar PDF-indeling.

De module Connect biedt gebruikers de mogelijkheid een kant-en-klaar script te selecteren, een aangepast script op te geven of de Hot Folder-instellingen te gebruiken.

Opmerking: Voor scripting heeft de gebruiker een bepaald niveau van bekwaamheid en kennis nodig. De module Connect is bedoeld voor gebruikers die bekend zijn met de beginselen van scripts en die concepten als argumenten begrijpen. We aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten die worden veroorzaakt door slecht geschreven scripts. Fiery JobFlow registreert eventuele fouten in een logboek zodat een bekwame gebruiker het probleem kan oplossen.

Fiery JobFlow bevat een voorbeeld van een eenvoudig script en argumenten, maar bevat geen informatie over hoe scripts moeten worden geschreven. Zie http://resources.efi.com/jobflow/library voor meer informatie over waar u deze voorbeelden kunt vinden. Zie ook http://www.efi.com/Fiery JobFlow/Connect Cookbook.

Opmerking: U kunt een kant-en-klaar script, een zelf bepaald script of locaties van Hot Folders in een workflow kiezen. U kunt ze niet alle drie in dezelfde workflow opgeven. U kunt standaardinstellingen voor Connect opgeven in Beheerder > Module-instellingen, maar deze kunnen voor elke workflow worden aangepast.

Instellingen voor Connect Packages

Connect Packages zijn gearchiveerde, gecomprimeerde mappen waarin alle vereiste onderdelen zijn opgenomen om een script uit te voeren. Connect Packages vereenvoudigen het gebruik van toepassingsscripts van derden.

U kunt een Connect Package als bron importeren in Fiery JobFlow. Elk Connect Package dat is geïmporteerd, wordt als optie weergegeven in het vervolgkeuzemenu Connect Packages.

Opmerking: Een Connect Package (.zip) kan niet worden geëxporteerd.

Selecteer het keuzerondje Connect Packages en kies een script in het vervolgkeuzemenu.

Opmerking: Alle onderdelen die nodig zijn om dit script uit te voeren, zijn vooraf bepaald.

U kunt aanvullende parameters bijwerken door op de koppeling Variabelen wijzigen te klikken.

Scriptinstellingen

Selecteer het keuzerondje Script, en voer de locatie in van het script dat u wilt gebruiken.

Fiery JobFlow biedt alle benodigde informatie voor het verwerken van taken door middel van een script, om door de gebruiker geschreven scripts te ondersteunen. Fiery JobFlow biedt de volgende argumenten:

1. Locatie van invoer: een tijdelijke locatie waar Fiery JobFlow het bestand beschikbaar maakt voor verwerking.
  2. Locatie van uitvoer: tijdelijke locatie waar Fiery JobFlow uiteindelijk het verwerkte bestand verwacht.
  3. Taaknaam: de naam van de taak, zoals weergegeven in Fiery JobFlow.
  4. Workflownaam: de naam van de workflow waardoor het script werd gestart.
  5. Naam van Preflight: locatie van het laatste Preflight-rapport dat is in de betreffende workflow.
  6. Kluis: een tijdelijke locatie die wordt verlaten wanneer er een taak in een workflow wordt verwerkt.

De argumenten hebben geen namen en u moet aangeven aan het script in welke volgorde de argumenten moeten worden geïnterpreteerd.

Als een fout optreedt tijdens het uitvoeren van een script voor een taak, geeft Fiery JobFlow een koppeling naar een foutenlogboek in het deelvenster Foutieve taken van het tabblad Taken. Fiery JobFlow biedt geen informatie over het verbeteren van scripts. Bekwame gebruikers kunnen gebruikmaken van de gegevens in het logboek om het script te verbeteren.

Instellingen voor Hot Folders

De module Connect wordt in eerste instantie gebruikt via overdrachtmappen. Selecteer het keuzerondje Hot folder en geef de locatie op van de overdrachtmap voor invoer (waar de taak naartoe moet worden verplaatst) en de overdrachtmap voor uitvoer (waar het resultaat wordt geplaatst). U kunt een limiet opgeven voor de verwerkingstijd, om te voorkomen dat Fiery JobFlow eindeloos blijft wachten totdat een taak verschijnt. De invoer- en uitvoerlocaties zijn relatief ten opzichte van de Fiery JobFlow-server. Fiery JobFlow kopieert de taak naar de opgegeven invoermap. Nadat de bewerking is uitgevoerd, wordt de taak in de opgegeven uitvoermap geplaatst. Deze map heeft dezelfde naam als de taak.

In het volgende voorbeeld, zijn de invoer- en uitvoerlocaties Hot Folders op de Fiery JobFlow-server:

c:\hotfolders\input

c:\hotfolders\output

Netwerklocaties worden ondersteund door middel van de standaardnotatie voor netwerklocaties in Windows:

\\server\hotfolders\input

\\server\hotfolders\output

Opmerking: De Hot folder in de module Connect is geen Fiery Hot Folder.