FieryMeasure Help

Navigatie verbergen of weergevenVorige onderwerpVolgende onderwerpDelenAfdrukkenPDF

Meten met KonicaMinolta FD-5BT

U kunt kleurvlakken op een pagina meten met de KonicaMinolta FD-5BT spectrodensitometer.

• Sluit de KonicaMinolta FD-5BT op de computer aan en zet de KonicaMinolta FD-5BT aan.
  • Raadpleeg de bijgeleverde documentatie van de KonicaMinolta FD-5BT voor meer informatie over het instrument.

Wanneer u de KonicaMinolta FD-5BT selecteert als meetmethode, kunt u de instrumentinstellingen opgeven.

Meetmodus: selecteer het gewenste type meting. U kunt elke strip meten in één of twee stappen.

• M0: standaardverlichting (gloeilamp), geen UV-filter
  • M1: aanvullende verlichting (D50), geen UV-filter
  • M2: standaardverlichting (gloeilamp), UV-filter (of UV geblokkeerd)
Opmerking: M0, M1 en M2 zijn standaardmeetomstandigheden die worden beschreven in ISO 13655.

Wanneer u met succes een pagina hebt gemeten, kunt u de metingen controleren. Als een meting niet is zoals verwacht, kunt u de strip opnieuw meten.

1. Leg de vlakpagina op een vlakke, egale ondergrond.

De meest nauwkeurige meting verkrijgt u door diverse vellen wit papier onder de pagina te leggen.

2. Plaats de stripgeleider boven de eerste rij en plaats de KonicaMinolta FD-5BT op de stripgeleider.

Klik op Laat zien hoe voor hulp bij het plaatsen van het instrument.

3. Wanneer het scherm aangeeft dat de KonicaMinolta FD-5BT bezig is met meten, plaatst u de punt van de meetopening van het instrument boven de witte ruimte aan een van beide uiteinden van de strip die op het scherm wordt aangegeven.
  4. Houd de knop op de zijkant van de KonicaMinolta FD-5BT ingedrukt en schuif het instrument langzaam en gelijkmatig over de strip met vlakken.
  5. Laat de knop los wanneer de KonicaMinolta FD-5BT de witte ruimte aan het einde bereikt.
  6. Nadat u met succes een strip met vlakken hebt gemeten, verplaatst u de stripgeleider en de KonicaMinolta FD-5BT naar de volgende strip die op het scherm wordt aangegeven.
  7. Ga op dezelfde wijze door met het meten van de resterende strips totdat u alle vlakken op de pagina hebt gemeten.
  8. Ga op dezelfde wijze door met het meten van de resterende vlakpagina’s (indien aanwezig) totdat u alle vlakpagina’s hebt gemeten.
  9. Nadat u de laatste pagina hebt gemeten, klikt u op Volgende.